Rýchla krémová zmrzlina, ktorú pripravíte iba za 15 minút, je lahodnou alternatívou k zmrzline zo stánku.Tento recept nevyžaduje použitie vajec ani zmrzlinovača, čo ho robí ideálnym pre ľudí s alergiou na vajcia.Krémová konzistencia a bohatá chuť tejto domácej zmrzliny si získa srdcia veľkých i malých.
Ingrediencie
Postup
1) Príprava smotany: Smotanu na šľahanie dobre vychlaďte v chladničke.Obsah nalejte do hlbokej misky a vyšľahajte dotuha pomocou mixéra.
2) Pridanie cukru a kyslej smotany: Pridajte práškový cukor a kyslú smotanu.Krátko prešľahajte, aby sa všetky ingrediencie spojili a šľahačka zostala pevná.Pozor na nadmerné šľahanie, aby sa smotana nezmenila na maslo.
3) Príprava čokolády: Mliečnu čokoládu rozpustite v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.Nechajte ju mierne vychladnúť a potom ju spojte so šľahačkou.
4) Mrazenie: Zmes nalejte do hlbokej a širokej nádoby.Vložte zmrzlinu do mrazničky.Čas od času zmes premiešajte, aby bol celý povrch pekne zamrznutý.
5) Servírovanie: Zmrzlinu môžete podávať vkornúť alebo v miske.
Tipy na servírovanie
Záver
Táto rýchla krémová zmrzlina je jednoduchá na prípravu a chutí stokrát lepšie ako zmrzlina zo stánku.Vyskúšajte tento recept a užite si nadýchanú a lahodnú zmrzlinu, ktorá poteší vašu rodinu aj priateľov.
Oceňujem nápad s alergiou na vajcia a jednoduchú prípravu, no osobne preferujem tradičné recepty s vajcami, ktoré podľa mňa dodávajú zmrzline jemnejšiu a krémovú textúru. Ďakujem však za tipy na servírovanie, určite vyskúšam s rôznymi polevami a doplnkami!