HomeReceptyRozprávková zamatová RED VELVET torta s citrónovo-tvarohovým krémom a želatínovou polevou

Rozprávková zamatová RED VELVET torta s citrónovo-tvarohovým krémom a želatínovou polevou

Rozprávková zamatová RED VELVET torta scitronovo-tvarohovým krémom a želatínovou polevou je nadýchaná vrstvená červená torta sjemným citrónovým krémom a želatínovou polevou, ktorá tejto torte dodáva šmrnc.Tento recept je ideálny pre každého, kto má rád sladké a zároveň osviežujúce torty.Príprava je trochu náročnejšia, ale výsledok stojí za to!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

RED VELVET torta scitronovo-tvarohovým krémom a želatínovou polevou

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 3 vajcia.
  • 80 g cukru.
  • 5 ml vanilkový extrakt.
  • štipka soli.
  • 10 ml medu.
  • 75 g tortová múka.
  • 15 g červená rýžová múka.
  • 5 g kakaový prášok.
  • 35 ml mlieka.
  • červené potravinárske farbivo – podľa potreby.
  • 30 g rozpustené nesolené maslo.
  • Krém:

  • 180 g tvaroh.
  • 35 g cukru.
  • 3 ml vanilkový extrakt.
  • 10 g citrónová šťava.
  • 235 g čerstvá smotana.
  • Sirup:

  • 50 ml vody.
  • 30 g cukru.
  • 5 ml rum.
  • Želatínová poleva:

  • 57 g vody.
  • 60 g cukru.
  • 90 g kukuričný sirup.
  • 7 g želatíny vprášku.
  • 50 g sladené kondenzované mlieko.
  • 25 g mliečna čokoláda.
  • 70 g biela čokoláda.
  • 5-10 ml červené potravinárske farbivo.
  • Ako budeme postupovať:

    1. Cesto: Do misy rozklepnite vajcia, prisypte cukor, prilejte vanilkový extrakt, pridajte štipku soli a ochuťte medom – premiešajte.Potom postavte misu na hrniec horúcou vodou a neustále miešajte.Teplota vaječnej zmesi by mala byť 38 – 42°C.

    2.Následne vaječnú zmes šľahajte pri vysokej rýchlosti a potom šľahajte pri nízkej rýchlosti do hladkej jemnej peny.Ďalej do misy v 2 fázach nasypte zmiešané preosiate suché prísady: tortová múka, červená ryžová múka a kakaový prášok – premiešajte.

    3.Do malého hrnčeka nalejte mlieko a prilejte červené potravinárske farbivo – premiešajte a ihneď vlejte do zmesi cesta.Potom nasypte druhou fázou zmiešaných preosiatych suchých prísad a dôkladne stierkou premiešajte.Na záver do cesta vlejte rozpustené maslo a poriadne stierkou premiešajte.

    4.Výsledné cesto nalejte do formy vyloženej tortovou fóliou o rozmere 18 x 18 cm, tenkou tyčkou urobte ľubovoľné vzory a jemne pretrepte.

    5.Pečte v predhriatej rúre 25 minút pri 170 °C.Po upečení cesta odstráňte formu, tortovú fóliu a na mriežke nechajte cesto vychladnúť.Potom prekrojte na 3 rovnaké diely, ktoré sú krásne jemné a nadýchané.

    6. Krém: Do veľkej misy vložte tvaroh a prisypte cukor.Potom do misy prilejte vanilkový extrakt a citrónovú šťavu – premiešajte stierkou a vmiešajte čerstvú smotanu.Nakoniec krém preložte do zdobiaceho vrecka.

    7. Sirup: Do nádobky zmiešajte: vodu, cukor, rum a premiešajte.

    8. Zostavenie torty: Prvý diel cesta potrite sirupom (impregnujte).Pomocou zdobiaceho vrecka naneste krém v tvare vlniek, ktoré jemne rozotrite, uhlaďte a prikryte druhým dielom cesta.Postup zopakujte ešte raz a ukončite povrch jemnou vrstvou krému, ktorý pekne rozotrite, uhlaďte a uložte na 2-3 hodiny do chladničky.Nezabudnite potrieť krémom aj bokmi torty.

    9. Želatínová poleva: Do menšieho hrnca na sporáku nalejte vodu, prisypte cukor a prilejte kukuričný sirup – premiešajte a varte na miernom ohni.Potom hrniec odstavte zo sporáka a do hrnca vlejte rozpustenú želatínu zvodou a sladené kondenzované mlieko – premiešajte.Dochuťte tmavou a bielou čokoládou – dobre premiešajte a zafarbite červeným potravinárskym farbivom.

    10.Následne želatínovú polevu prelejte do nádobky a prelejte ju cez povrch torty položenej na mriežke.

    11.Rozprávkový zamatový RED VELVET tortu scitronovo-tvarohovým krémom a želatínovou polevou podávajte sláskou, veľkou chuťou a eleganciou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

    Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

    Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

    Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

    Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

    Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

    Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

    Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

    Nedávné komentáře