Rozprávková zamatová RED VELVET torta scitronovo-tvarohovým krémom a želatínovou polevou je nadýchaná vrstvená červená torta sjemným citrónovým krémom a želatínovou polevou, ktorá tejto torte dodáva šmrnc.Tento recept je ideálny pre každého, kto má rád sladké a zároveň osviežujúce torty.Príprava je trochu náročnejšia, ale výsledok stojí za to!
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.
RED VELVET torta scitronovo-tvarohovým krémom a želatínovou polevou
Čo budeme potrebovať:
Cesto:
Krém:
Sirup:
Želatínová poleva:
Ako budeme postupovať:
1. Cesto: Do misy rozklepnite vajcia, prisypte cukor, prilejte vanilkový extrakt, pridajte štipku soli a ochuťte medom – premiešajte.Potom postavte misu na hrniec horúcou vodou a neustále miešajte.Teplota vaječnej zmesi by mala byť 38 – 42°C.
2.Následne vaječnú zmes šľahajte pri vysokej rýchlosti a potom šľahajte pri nízkej rýchlosti do hladkej jemnej peny.Ďalej do misy v 2 fázach nasypte zmiešané preosiate suché prísady: tortová múka, červená ryžová múka a kakaový prášok – premiešajte.
3.Do malého hrnčeka nalejte mlieko a prilejte červené potravinárske farbivo – premiešajte a ihneď vlejte do zmesi cesta.Potom nasypte druhou fázou zmiešaných preosiatych suchých prísad a dôkladne stierkou premiešajte.Na záver do cesta vlejte rozpustené maslo a poriadne stierkou premiešajte.
4.Výsledné cesto nalejte do formy vyloženej tortovou fóliou o rozmere 18 x 18 cm, tenkou tyčkou urobte ľubovoľné vzory a jemne pretrepte.
5.Pečte v predhriatej rúre 25 minút pri 170 °C.Po upečení cesta odstráňte formu, tortovú fóliu a na mriežke nechajte cesto vychladnúť.Potom prekrojte na 3 rovnaké diely, ktoré sú krásne jemné a nadýchané.
6. Krém: Do veľkej misy vložte tvaroh a prisypte cukor.Potom do misy prilejte vanilkový extrakt a citrónovú šťavu – premiešajte stierkou a vmiešajte čerstvú smotanu.Nakoniec krém preložte do zdobiaceho vrecka.
7. Sirup: Do nádobky zmiešajte: vodu, cukor, rum a premiešajte.
8. Zostavenie torty: Prvý diel cesta potrite sirupom (impregnujte).Pomocou zdobiaceho vrecka naneste krém v tvare vlniek, ktoré jemne rozotrite, uhlaďte a prikryte druhým dielom cesta.Postup zopakujte ešte raz a ukončite povrch jemnou vrstvou krému, ktorý pekne rozotrite, uhlaďte a uložte na 2-3 hodiny do chladničky.Nezabudnite potrieť krémom aj bokmi torty.
9. Želatínová poleva: Do menšieho hrnca na sporáku nalejte vodu, prisypte cukor a prilejte kukuričný sirup – premiešajte a varte na miernom ohni.Potom hrniec odstavte zo sporáka a do hrnca vlejte rozpustenú želatínu zvodou a sladené kondenzované mlieko – premiešajte.Dochuťte tmavou a bielou čokoládou – dobre premiešajte a zafarbite červeným potravinárskym farbivom.
10.Následne želatínovú polevu prelejte do nádobky a prelejte ju cez povrch torty položenej na mriežke.
11.Rozprávkový zamatový RED VELVET tortu scitronovo-tvarohovým krémom a želatínovou polevou podávajte sláskou, veľkou chuťou a eleganciou.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov
Respektujem váš recept na RED VELVET tortu s citrónovo-tvarohovým krémom, avšak na základe vlastných skúseností by som odporučila pridať viac citrónovej šťavy do krému pre osviežujúcejšiu chuť a zložitejší kontrast s červeným cestom. Ďalej by som zvážila možnosť použitia prírodných farbív namiesto potravinárskych pre zdravší výsledok. Ďakujem za recept a inšpiráciu!