HomeReceptyRozprávková zamatová RED VELVET torta s citrónovo-tvarohovým krémom a želatínovou polevou

Rozprávková zamatová RED VELVET torta s citrónovo-tvarohovým krémom a želatínovou polevou

Rozprávková zamatová RED VELVET torta scitronovo-tvarohovým krémom a želatínovou polevou je nadýchaná vrstvená červená torta sjemným citrónovým krémom a želatínovou polevou, ktorá tejto torte dodáva šmrnc.Tento recept je ideálny pre každého, kto má rád sladké a zároveň osviežujúce torty.Príprava je trochu náročnejšia, ale výsledok stojí za to!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

RED VELVET torta scitronovo-tvarohovým krémom a želatínovou polevou

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 3 vajcia.
  • 80 g cukru.
  • 5 ml vanilkový extrakt.
  • štipka soli.
  • 10 ml medu.
  • 75 g tortová múka.
  • 15 g červená rýžová múka.
  • 5 g kakaový prášok.
  • 35 ml mlieka.
  • červené potravinárske farbivo – podľa potreby.
  • 30 g rozpustené nesolené maslo.
  • Krém:

  • 180 g tvaroh.
  • 35 g cukru.
  • 3 ml vanilkový extrakt.
  • 10 g citrónová šťava.
  • 235 g čerstvá smotana.
  • Sirup:

  • 50 ml vody.
  • 30 g cukru.
  • 5 ml rum.
  • Želatínová poleva:

  • 57 g vody.
  • 60 g cukru.
  • 90 g kukuričný sirup.
  • 7 g želatíny vprášku.
  • 50 g sladené kondenzované mlieko.
  • 25 g mliečna čokoláda.
  • 70 g biela čokoláda.
  • 5-10 ml červené potravinárske farbivo.
  • Ako budeme postupovať:

    1. Cesto: Do misy rozklepnite vajcia, prisypte cukor, prilejte vanilkový extrakt, pridajte štipku soli a ochuťte medom – premiešajte.Potom postavte misu na hrniec horúcou vodou a neustále miešajte.Teplota vaječnej zmesi by mala byť 38 – 42°C.

    2.Následne vaječnú zmes šľahajte pri vysokej rýchlosti a potom šľahajte pri nízkej rýchlosti do hladkej jemnej peny.Ďalej do misy v 2 fázach nasypte zmiešané preosiate suché prísady: tortová múka, červená ryžová múka a kakaový prášok – premiešajte.

    3.Do malého hrnčeka nalejte mlieko a prilejte červené potravinárske farbivo – premiešajte a ihneď vlejte do zmesi cesta.Potom nasypte druhou fázou zmiešaných preosiatych suchých prísad a dôkladne stierkou premiešajte.Na záver do cesta vlejte rozpustené maslo a poriadne stierkou premiešajte.

    4.Výsledné cesto nalejte do formy vyloženej tortovou fóliou o rozmere 18 x 18 cm, tenkou tyčkou urobte ľubovoľné vzory a jemne pretrepte.

    5.Pečte v predhriatej rúre 25 minút pri 170 °C.Po upečení cesta odstráňte formu, tortovú fóliu a na mriežke nechajte cesto vychladnúť.Potom prekrojte na 3 rovnaké diely, ktoré sú krásne jemné a nadýchané.

    6. Krém: Do veľkej misy vložte tvaroh a prisypte cukor.Potom do misy prilejte vanilkový extrakt a citrónovú šťavu – premiešajte stierkou a vmiešajte čerstvú smotanu.Nakoniec krém preložte do zdobiaceho vrecka.

    7. Sirup: Do nádobky zmiešajte: vodu, cukor, rum a premiešajte.

    8. Zostavenie torty: Prvý diel cesta potrite sirupom (impregnujte).Pomocou zdobiaceho vrecka naneste krém v tvare vlniek, ktoré jemne rozotrite, uhlaďte a prikryte druhým dielom cesta.Postup zopakujte ešte raz a ukončite povrch jemnou vrstvou krému, ktorý pekne rozotrite, uhlaďte a uložte na 2-3 hodiny do chladničky.Nezabudnite potrieť krémom aj bokmi torty.

    9. Želatínová poleva: Do menšieho hrnca na sporáku nalejte vodu, prisypte cukor a prilejte kukuričný sirup – premiešajte a varte na miernom ohni.Potom hrniec odstavte zo sporáka a do hrnca vlejte rozpustenú želatínu zvodou a sladené kondenzované mlieko – premiešajte.Dochuťte tmavou a bielou čokoládou – dobre premiešajte a zafarbite červeným potravinárskym farbivom.

    10.Následne želatínovú polevu prelejte do nádobky a prelejte ju cez povrch torty položenej na mriežke.

    11.Rozprávkový zamatový RED VELVET tortu scitronovo-tvarohovým krémom a želatínovou polevou podávajte sláskou, veľkou chuťou a eleganciou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Respektujem váš recept na RED VELVET tortu s citrónovo-tvarohovým krémom, avšak na základe vlastných skúseností by som odporučila pridať viac citrónovej šťavy do krému pre osviežujúcejšiu chuť a zložitejší kontrast s červeným cestom. Ďalej by som zvážila možnosť použitia prírodných farbív namiesto potravinárskych pre zdravší výsledok. Ďakujem za recept a inšpiráciu!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?