HomeRadyRobíte to s jablkom predtým, ako ho zjete?

Robíte to s jablkom predtým, ako ho zjete?

Jablká sú dostupné počas celého roka, preto v našej ponuke zaujímajú osobitné miesto.Existuje dôvod, prečo patria medzi najzdravšie ovocie na svete, no ak chceme naplno využiť ich výhody, musíme si uvedomiť jednu vec.
Sú jablká zdravé?
Odborníčka vyzýva ľudí, aby jablká nešúpali, pripomína, že šupka je najzdravšia časť ovocia.
– Keď ošúpete jablko, vyhodíte draslík, vitamín C či betakarotén.Samozrejme, aj samotné jablko ich obsahuje, ale menej.Pri čistení pleti vyhodíte aj vlákna, ktoré vás zapĺňajú.Kôra je pokladnicou antioxidantov, ktoré chránia bunky pred dehydratáciou, vysvetľuje dr.Zaujímavosťou je, že červená šupka obsahuje 2,5-krát viac antioxidantov ako dužina.
Mnoho ľudí sa bojí jesť ovocie alebo zeleninu aj so šupkou kvôli rezíduám pesticídov, ktoré sa na nich nachádzajú.Lekár pripúšťa, že šupky sú nimi kontaminované, no väčšina ovocia dostupného v obchodoch normy neprekračuje.Dôkladné umytie ovocia navyše zníži množstvo zvyškov pesticídov takmer o polovicu.
Ako správne umývať ovocie, aby ste sa zbavili pesticídov?
Umývanie ovocia v dvoch fázach, najprv v kyslom a potom v alkalickom kúpeli, zbaví pokožku nečistôt, baktérií a zvyškov pesticídov.Plody treba najskôr namočiť do kyslej vody, teda s pridaním jablčného octu alebo kyseliny citrónovej.Z pokožky sa tak zbavíte baktérií.
Potom by mali byť plody v alkalickom roztoku, teda vo vode so sódou bikarbónou.Na liter vody stačia dve čajové lyžičky sódy bikarbóny.Plody by mali byť v tomto roztoku 15 minút.Tento jednoduchý trik odstráni zo šupky všetky zvyšné pesticídy a konzervačné látky.Samozrejme, potom treba ovocie umyť pod tečúcou vodou.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře