Kŕmiť deti mrkvou nie je taká ľahká úloha, takže ženy v domácnosti musia podvádzať a pridávať zeleninu do rezňov, šalátov a iných pochutín..
Môžete upiecť niečo s mrkvou, ale je lepšie pripraviť šťavu, ktorú budú deti radi piť..
Odborníčka nášho magazínu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako na to.
V tomto prípade si zelenina zachová všetky svoje prospešné vlastnosti a vitamíny.
Je tiež potrebné pripomenúť, že niektoré vitamíny sa lepšie vstrebávajú, ak sa konzumujú s tukom – to je presne ten prípad.
Budete potrebovať:
Ako variť
1.Najlepšie je odšťaviť mladú mrkvu sýtej farby.
2.Je potrebné ho umyť a odstrániť hornú časť so zvyškami vrchov a potom nakrájať na tyčinky.
3.Ďalej zapnite odšťavovač a získajte šťavu.Pridajte k tomu smotanu a získate zdravý a chutný produkt.
Ak nemáte odšťavovač, môžete mrkvu nastrúhať na jemnom strúhadle a potom vytlačiť dužinu pomocou gázy.
Čo sa týka cukru, ten síce šťavu neozdraví, no na chuti určite nepokazí.Dobrú chuť!
Ahoj, tak toto je skvelý recept! No zaujímavé je, že spomínanie podvádzania v texte mi prišlo trochu nezvyčajné. Skvelý nápad ako pripraviť dezert so zdravou mrkvou a zároveň vyhnúť sa problémom s deťmi, ale možno by bolo lepšie použiť iné slovo namiesto „podvádzať“. Čo si o tom myslíte?