Keď prídete domov neskoro večer, ste hladní, ale posledné, čo chcete robiť, je stáť hodiny pri sporáku, recept na rýchlu, jednoduchú a chutnú večeru vám príde vhod.Určite dnes vyskúšajte tento recept na chutné zemiakové a cibuľové placky, ktoré sú chutnejšie ako mäso.Príprava je veľmi jednoduchá a hlavne rýchla! Tak neváhajte a pustite sa do prípravy!
Lahodné placky so zemiakmi a cibuľou
Čo budeme potrebovať:
Zložky.
Ostatné: 1:
Omáčka – dresing:
Ako postupujeme:
1.Do jednej misky pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu.
2.Do druhej misky vložte na strúhadlo nastrúhané zemiaky a zalejte ich studenou vodou – opláchnite ich, potom ich osušte a preložte do misky s nadrobno nakrájanou červenou cibuľou.
3.Do inej misky nalejte vodu a pridajte preosiatu múku – premiešajte, potom prilejte kefír alebo biely jogurt – pokračujte v miešaní a nakoniec pridajte kukuričný škrob – dôkladne premiešajte.Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a nakoniec vmiešame nastrúhané zemiaky a nakrájanú červenú cibuľu – dobre premiešame.
4.Pripravte si panvicu s rozohriatym olejom a pomocou malého sitka tvarujte placky – smažte ich z oboch strán dozlatista a do chrumkava – po usmažení ich položte na tanier s tanierikom, aby olej mohol odkvapkať.
5.Do malej misky dáme majonézu, pridáme horčicu, pridáme čerstvo nasekanú petržlenovú vňať a ochutíme mletou červenou paprikou – dobre premiešame.
6.Lahodné placky zo zemiakov a cibule podávajte s jemným dresingom a hlavne s veľkou chuťou.
Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!
Nie som si istá, či sú zemiaky s cibuľou naozaj chutnejšie ako mäso. Možno by bolo lepšie pridať do jedla aj nejaký ďalší zdroj bielkovín, aby bolo vyváženejšie. Inak vyzeralo toto jedlo pokušne, ďakujem za recept!