HomeReceptyRecept na zemiaky s cibuľou, ktoré sú chutnejšie ako mäso

Recept na zemiaky s cibuľou, ktoré sú chutnejšie ako mäso

Keď prídete domov neskoro večer, ste hladní, ale posledné, čo chcete robiť, je stáť hodiny pri sporáku, recept na rýchlu, jednoduchú a chutnú večeru vám príde vhod.Určite dnes vyskúšajte tento recept na chutné zemiakové a cibuľové placky, ktoré sú chutnejšie ako mäso.Príprava je veľmi jednoduchá a hlavne rýchla! Tak neváhajte a pustite sa do prípravy!

Lahodné placky so zemiakmi a cibuľou

Čo budeme potrebovať:

Zložky.

  • 2 červené cibule.
  • 3 zemiaky.
  • studená voda – na zaliatie zemiakov.
  • 1 šálka vody.
  • 200 g pšeničnej múky.
  • 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu.
  • 80 ml kefíru alebo bieleho jogurtu – (1/3 šálky).
  • soľ a čierne mleté korenie – podľa chuti.
  • Ostatné: 1:

  • Olej – na vyprážanie.
  • Omáčka – dresing:

  • 4 polievkové lyžice majonézy.
  • 1 čajová lyžička horčice.
  • čerstvá petržlenová vňať – podľa chuti.
  • mletá červená paprika – podľa chuti.
  • Ako postupujeme:

    1.Do jednej misky pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu.

    2.Do druhej misky vložte na strúhadlo nastrúhané zemiaky a zalejte ich studenou vodou – opláchnite ich, potom ich osušte a preložte do misky s nadrobno nakrájanou červenou cibuľou.

    3.Do inej misky nalejte vodu a pridajte preosiatu múku – premiešajte, potom prilejte kefír alebo biely jogurt – pokračujte v miešaní a nakoniec pridajte kukuričný škrob – dôkladne premiešajte.Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a nakoniec vmiešame nastrúhané zemiaky a nakrájanú červenú cibuľu – dobre premiešame.

    4.Pripravte si panvicu s rozohriatym olejom a pomocou malého sitka tvarujte placky – smažte ich z oboch strán dozlatista a do chrumkava – po usmažení ich položte na tanier s tanierikom, aby olej mohol odkvapkať.

    5.Do malej misky dáme majonézu, pridáme horčicu, pridáme čerstvo nasekanú petržlenovú vňať a ochutíme mletou červenou paprikou – dobre premiešame.

    6.Lahodné placky zo zemiakov a cibule podávajte s jemným dresingom a hlavne s veľkou chuťou.

    Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!

    VIDEO SPRIEVODCA:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Nie som si istá, či sú zemiaky s cibuľou naozaj chutnejšie ako mäso. Možno by bolo lepšie pridať do jedla aj nejaký ďalší zdroj bielkovín, aby bolo vyváženejšie. Inak vyzeralo toto jedlo pokušne, ďakujem za recept!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?