Pomocou tohto receptu pripravíte lahodný puding, ktorý je kombináciou chrumkavého cesta, krémového pudingu a šľahačky.Táto kombinácia chutí a textúr je jednoducho neodolateľná a poteší milovníkov dezertov.
Recept na krém:
Čo budeme potrebovať:
Ako pokračujeme:
1) Začni prípravou lístkového cesta.Pláty lístkového cesta jemne popichajte vidličkou, aby sa počas pečenia nenafúkli, a pečte pri teplote 180 °C dozlatista.Pred pečením sa odporúča jeden plát cesta nakrájať na menšie štvorce alebo obdĺžniky, ktoré uľahčia krájanie cesta.
2) Pripravíme si krém z pudingu.Uvaríme 2 vanilkové pudingy podľa návodu na obale, pričom použijeme približne 700 ml mlieka.Po uvarení pudingov ich nechajte vychladnúť.
3) Vychladnuté pudingy vyšľahajte do hladka, aby ste získali krémovú konzistenciu.Potom pridajte 250 g uvoľneného masla a šľahajte, kým sa všetky prísady dobre nespoja.Tým sa vytvorí krémová vanilková vrstva na krém.
4) Pripravte si druhý krém.Vo vhodnej miske vyšľahajte 2x 250 ml smotany na šľahanie (33 %) spolu s 2 stužovačmi šľahačky, kým nezískate tuhú šľahačku.
5) Do šľahačky pridajte 500 g mascarpone a podľa chuti pridajte cukor.Pomocou metličky dobre vymiešajte krém, kým nebude mať hladkú a krémovú konzistenciu.
6) Teraz môžete začať skladať krém.Na spodný plát cesta rozotrite pudingový krém, ktorý ste si pripravili v kroku 2.Rozotrite ho do rovnomernej vrstvy.
7) Na pudingový krém rozotrite šľahačku a prikryte lístkovým cestom.
8) Hotový krém nechajte stuhnúť v chladničke do druhého dňa.Tým sa prehĺbi chuť a konzistencia krému a dezert bude dokonalejší.
9) Keď krém dostatočne vyzreje, môžete ho nakrájať na porcie a podávať.Vychutnajte si túto lahodnú a krémovú pochúťku, ktorá určite poteší nielen vás, ale aj vaše chuťové bunky.