Tento mrkvový koláč s pomarančovou šťavou a vlašskými orechmi predstavuje dokonalú kombináciu sviežich citrusových tónov a jemnej sladkosti mrkvy. Vlašské orechy pridávajú koláču príjemnú chrumkavosť, ktorá kontrastuje s hladkým cestom. Vďaka pomarančovej šťave je koláč výnimočne jemný a má osviežujúcu chuť, ktorú si určite zamilujete. Je to ideálny dezert nielen na špeciálne príležitosti, ale aj ako sladká bodka k šálke kávy alebo čaju. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý vás prekvapí svojou ľahkosťou a bohatou chuťou!
Navštívte aj našu skupinu Sladké inšpirácie na recepty na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.
Mrkvový koláč so pomarančovou šťavou a vlašskými orechmi
Čo budeme potrebovať:
Cesto:
Na zdobenie a posypanie:
Ako pokračujeme:
1. Najprv nastrúhajte mrkvu na strúhadle a na chvíľu ju odložte.
2. Cesto: V miske rozklepneme vajcia, vyšľaháme a postupne za stáleho šľahania pridávame cukor. Potom prilejeme pomarančovú šťavu, pridáme slnečnicový olej a v dvoch etapách prisypeme múku. Následne do zmesi pridáme škoricu a prášok do pečiva – dobre vyšľaháme a v dvoch fázach pridáme nastrúhanú mrkvu – premiešame stierkou. Na záver do cesta vmiešajte nasekané vlašské orechy.
3. Vzniknuté cesto vložte do okrúhlej formy s priemerom 22 cm, ktorú ste vyložili pergamenom a jemne pretrepte.
4. Pečte vo vyhriatej rúre 45 minút pri 175 °C dozlatista a po upečení nechajte koláč vychladnúť.
5. Po vychladnutí koláč vyberte z formy, odstráňte pergamen a ozdobte ho – posypte preosiatym práškovým cukrom.
6. Lahodný mrkvový koláč s príchuťou pomarančovej šťavy a vlašských orechov podávajte so sladkosťou, skvelou chuťou a radosťou.
Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.