Dnešný recept na vynikajúci čerešňový koláč s mandľami sme si požičali v našej facebookovej skupine Prima kuchárkaod našej čitateľky Jany Podolákovej Burkartovej, za čo jej ďakujeme.O svoj obľúbený recept sa s nami môžete podeliť aj v tejto skupine.Stačí pridať peknú fotografiu so surovinami a postupom.Tento recept zaradíme do nášho časopisu receptov.Môžete sa tiež s nami a ostatnými čitateľmi tejto skupiny podeliť o to, čo máte dnes na obed alebo aké pohostenie pripravujete na narodeninovú oslavu.
Teraz sa však vráťme k dnešnému receptu.Príprava je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná.Je to skvelé pohostenie pre každú návštevu.
Oslovil vás tento dezert? Potom si tento čerešňový koláč s krupicovou kašou pripravme spoločne!
Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchařka.
Ak máte chuť na ďalšie dobroty, určite vyskúšajte tento čučoriedkový koláč!
Vynikajúci recept na čerešňový koláč so smotanou:
Čo budeme potrebovať
cesto:
na zdobenie:
na mrveničku:
Ako postupovať:
1) Začnite tým, že tvaroh vložíte do sitka vystlaného čistou utierkou.Nechajte ho odkvapkať a dôkladne vyžmýkajte tekutinu.Potom vložte tvaroh, olej, cukor a soľ do misy a dôkladne premiešajte.
2) Polohrubú múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne vymiesime.Potom z cesta vytvoríme guľu, zabalíme ju do potravinovej fólie a vložíme na 30 minút do chladničky.
3) Predhrejte rúru na 200 stupňov.Čerešne umyjeme, zbavíme kôstok a vykôstkujeme.Maslo, cukor, van.Cukor, hladkú múku, prášok do pečiva a žĺtok rýchlo vymiešame na kašu.
4) Cesto položíme na vymastený plech a rozvaľkáme ho.Rovnomerne ho posypeme čerešňami, grankom a tiež mandľovými lupienkami.
5) Pečieme 35 – 40 minút.Potom ho vyberte a nechajte vychladnúť.
Ja osobne nemám rád kombinácie ovocia a mandlí v koláčoch, preto by som preferoval klasický recept na čerešňový koláč bez mandlí. Tento dezert mi príde príliš komplikovaný, no chápem, že niektorí ľudia uprednostňujú zložitejšie recepty. Čo si myslíte vy, milí čitatelia?