HomeReceptyPripravte si tento strúhaný koláč s jablkami a pudingovou penou

Pripravte si tento strúhaný koláč s jablkami a pudingovou penou

Patríte medzi milovníkov jablčných dezertov? Pokiaľ áno, tak je tento dnešný recept priamo pre Vás.Nie je snáď typickejšieho ovocia na dezerty ako práve jablká.My si v dnešnom článku pripravíme úžasný strúhaný koláč s jablkami a pudingovou penou.Chuť tohto lahodného dezertu s jablkami si zamilujete Vy, aj celá Vaša rodina.Pripravte ho svojim priateľom a blízkym čo najskôr.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Strúhaný koláč s jablkami a pudingovou penou

Čo budeme potrebovať:

Na cesto (na plech 33 cm x 23 cm):.

  • 4 poháre hladkej múky.
  • 1 lyžička prášku do pečiva.
  • 1 pohár práškového cukru.
  • cca 250 g masla (ja dávam 1 a 1/2 kocky veľkého masla – uvidíte podľa konzistencie cesta).
  • 6 veľkých žĺtkov.
  • 2 lyžice hustej kyslej smotany.
  • Na náplň:.

  • 8-10 ks kyslých jabĺk, nakrájaných tenko.
  • 1/4 pohára vody.
  • 1 pohár cukru (prípadne menej).
  • 2 čajové lyžičky škorice.
  • 2 lyžice zemiakového škrobu.
  • 3 lyžice citrónovej šťavy.
  • Na penu:.

  • 6 bielkov.
  • 1/2 šálky cukru.
  • 1 pudingový prášok zlatý klas.
  • Ďalej:.

  • 3 lyžice strúhanky.
  • práškový cukor na posypanie.
  • Ako budeme postupovať:

    1.Príprava cesta : Zmiešame múku, práškový cukor a prášok do pečiva vo veľkej mise.Maslo nakrájame na malé kúsky, pridáme do múky a miešame, kým sa nerozpustí.Pridáme žĺtky, kyslú smotanu a miešame tuhšie cesto (môžeme aj pomocou šľahača zmetličkami na cesto).

    2.Cesto rozdelíme na dve časti – 1/3 a 2/3.Zabalíme do fólie a dáme vychladnúť do chladničky (aspoň na niekoľko hodín) alebo do mrazničky (aspoň menšiu časť cesta je dobré dať do chladničky, neskôr sa bude dať lepšie strúhať).

    3.Príprava náplne : Jablká dáme do hrnca, pridáme vodu a rozmiešame, prikryjeme asi na 15 minút, nemiešame.Potom pridáme škoricu a cukor, mierne premiešame.Zmiešajte do zmesi škrob, citrónovou šťavou a 2 minúty varte.Hmota by nemala byť veľmi hustá – keď bude chladnúť, ešte zhustne.

    4.Predhrejeme rúru na 180 °C.Formu potrieme maslom a 2/3 cesta navrstvíme na dno.V rúre pečieme 8 minút.

    5.Vyberieme rúry a necháme trochu vychladnúť.

    6.Príprava peny : Bielky ušľaháme do tuhej peny.Na konci šľahania postupne pridáme cukor, nakoniec vmiešame aj pudingový prášok najnižšou rýchlosťou.Vychladený plát cesta posypeme strúhankou, navrstvíme jablčnú zmes (tiež vychladnutú) a pudingovú penu.

    7.Na vrch nastrúhame cesto zmrazničky.Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov asi hodinu (cca – treba sledovať).Hotový koláč poprášime cukrom.

    Prajeme Vám dobrú chuť!

    Zdieľajte tento fantastický recept s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť 10+ recepty na jablkový koláč..

    Zdieľajte tento fantastický recept aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť recept na tvarohový koláč..

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Nemôžem s Vami súhlasiť v tvrdení, že jablká sú jediným typickým ovocím pre dezerty. Existuje mnoho ďalších ovocných možností, ktoré sú rovnako lahodné a skvelé pre koláče. Možno by ste mohli skúsiť experimentovať s rôznymi druhmi ovocia a objaviť nové obľúbené recepty.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?