Pripravte si rýchly černicový sirup, ktorý môžete použiť pri príprave koláčov, kokteilov alebo džúsu.
Černice sú letné bobule s osviežujúcou kyslastou chuťou.Sú bohaté na vitamíny a vlákninu a môžete ich variť ako džem, džús, čaj alebo z nich pripraviť víno.Našli sme pre vás recept na rýchlu prípravu sladkého černicového sirupu, uvádza agrosavjet.
Na černicový sirup vám bude stačiť 15 minút prípravy a jeho aplikácia je všestranná.
Ingrediencie na černicový sirup:
350 g černíc.
190 g cukru.
200 ml vody.
šťava z 1 citróna.
Príprava:
Očistite a umyte černice.V hrnci zmiešame cukor, vodu a černice.Za občasného miešania zahrievajte na strednom ohni až do varu.Keď zmäknú, zmäknuté bobule jemne rozdrobíme vidličkou.Varte 6-8 minút, kým sa bobule nerozpadnú na semienka a sirup sa nesfarbí do svetlofialova.
Odstráňte z ohňa a preceďte bobule a semená cez jemné sito, semienka vyhoďte.Na zvýraznenie chuti pridajte čerstvú citrónovú šťavu, vychlaďte a použite podľa potreby.Šťavu skladujte v sterilizovanej sklenenej fľaši.
Pri výrobe sirupu je dôležité zachovať čo najviac vitamínov a prospešných látok z černíc. Možno by bolo vhodné uviesť aj variantu bez cukru pre tých, ktorí dbajú na svoje zdravie a preferujú nízkoenergetické alternatívy.