Z cukety sa dá pripraviť veľa chutných jedál.Napríklad palacinky..
Problém je v tom, že toto jedlo je zriedkavo dokonalé z hľadiska konzistencie..
Vo väčšine prípadov sú tieto zeleninové placky lepkavé a vodnaté.
S podobnými kulinárskymi neúspechmi sa bude domáca pani stretávať aj naďalej, ak sa nedozvie o jednom zaujímavom triku.
Ukazuje sa, že existuje tajná prísada, ktorej použitie zaručuje hutné, chrumkavé a zlatohnedé cuketové placky.
S čím by ste mali zmiešať strúhanú cuketu?
Podľa kulinárskej expertky publikácie siete Belnovosti, kuchárky, pekárky štvrtej kategórie Julie Arkhipovej, sú zemiaky šetriacou ingredienciou.
Najprv si nastrúhame dve cukety a potom do vzniknutej hmoty pridáme nastrúhané surové zemiaky (stačí jedna hľuza).
Škrobová zložka „naviaže“ základ.Z cesta tak vzniknú palacinky s ideálnou konzistenciou.
Samozrejme nezabudnite na ostatné dôležité zložky: surové vajcia (2 kusy) a múku (4 polievkové lyžice).
Okrem toho musí byť pripravený základ osolený a okorenený.
Hotové cuketové palacinky sa budú vyznačovať hustotou, chrumkavosťou, sýtosťou a prítomnosťou krásnej kôrky.
Ale čo, ak mám alergiu na zemiaky? Je možné použiť nejakú inú alternatívu, ktorá by dosiahla podobný účinok, ale bez použitia zemiakov? Napríklad kokosovú múku alebo iné škroby?