Všetkým známy recept na bulharské lečo je veľmi jednoduchý na prípravu. Mnohé hostiteľky sa neboja experimentovať a odvážne pridávajú do osvedčeného receptu niečo nové.
Jednou z takýchto variácií je lečo s mrkvou.
Odborníčka nášho časopisu, Júlia Archipovová, kuchárka a pekárka štvrtého stupňa, nám prezradila, ako sa toto jedlo pripravuje.
Požadované: Ak chcete pripraviť toto chutné jedlo, mali by ste si zabezpečiť nasledujúce suroviny
Ako variť
1. Pripravte si čistú zeleninu: papriku očistite od semienok a nakrájajte na slamky alebo kocky, cibuľu a mrkvu nakrájajte na polkruhy.
2. Paradajky pretlačte cez mlynček na mäso alebo ich nasekajte mixérom.
3. Na rastlinnom oleji osmažte cibuľu, potom pridajte mrkvu a nakoniec prilejte paradajkový pretlak.
4. Pridajte korenie podľa zoznamu, dusíme 15 minút a potom pridáme nakrájanú papriku.
5. Varíme ďalších 30 minút, pridáme cesnak, ocot, privedieme do varu a lečo nalejeme do sterilizovaných pohárov.
Zavíčkujte, otočte a po vychladnutí uschovajte polotovary.