Ryža je jednou z hlavných ingrediencií čínskej kuchyne..
Preto nie je prekvapujúce, že to boli obyvatelia Číny, ktorým sa podarilo vymyslieť najlepšiu možnosť varenia tejto obilniny..
Ryžová kaša pripravovaná šéfkuchármi z ríše stredu je vždy drobivá.
Okrem toho má jedlo veľmi chutný vzhľad.Hovoríme o ideálnej snehovej belosti tepelne upravených obilnín.
Yulia Arkhipova, odborníčka v kulinárskej oblasti publikácie siete Belnovosti, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, hovorila o čínskom spôsobe varenia ryže.
Opláchnite obilniny
Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je dobre umyť neuvarenú ryžu.
Mnoho gurmánov túto akciu nevykonáva.A márne: konečným výsledkom nie je kaša, ale nechutná hrudka.
Ak ju však umyjete, obilnina stratí prebytočný škrob, ktorý spôsobuje lepkavosť.
Prípravok vás navyše zbaví nečistôt.
Umývanie ryže trvá pomerne dlho.Postup je možné dokončiť až vtedy, keď si ďalšia časť použitej vody zachová svoju priehľadnosť.
Pridajte ocot
Tajomstvom zŕn bielej ryže je použitie deväťpercentného octu.Ďalšou dobrou možnosťou je jablčný ocot.
Pri tepelnej úprave ryže treba do bublajúcej tekutiny pridať jednu polievkovú lyžicu vyššie uvedeného kyslého produktu (na jeden pohár cereálie).
Mimochodom, vďaka octu jedlo získa nielen krásnu farbu, ale aj jasnú chuť.
Čítame o dokonalom spôsobe prípravy ryže podľa čínskej tradície s dôrazom na jej krehkosť a snehobiely vzhľad. Možno by bolo zaujímavé doplniť, či varenie s octom ovplyvňuje aj chuťové vlastnosti jedla. Máte s tým skúsenosti?