Mnohí gurmáni jednoducho zbožňujú chrumkavé uhorky..
Ale ako zabezpečiť, aby zelenina získala požadovanú konzistenciu?.
Ukazuje sa, že existuje tajná zložka, ktorá zaisťuje vzhľad „chrumkavosti“.
O tajomstvo dokonalých nakladaných uhoriek sa podelila Julia Arkhipova, odborníčka v publikácii siete Belnovosti v oblasti varenia, kuchárka a pekárka štvrtej triedy.
Čo dať do pohára pri nakladaní uhoriek
Tou veľmi šetriacou prísadou je estragón.Ďalším názvom je estragón.
Aby boli uhorky chrumkavé, pri nakladaní do sklenenej nádoby si treba vypýtať pár listov vyššie spomínanej rastliny.
Vďaka tejto zložke získa zelenina nielen „chrumkavosť“, ale aj príjemnú chuť.
Čo robiť, ak nie je estragón
Samozrejme, nie každý letný obyvateľ má prístup k tejto rastline.
Ak však nemáte prístup k estragónu, nebojte sa.
Ideálne náhrady sú predsa dve naraz.Ide o čerešňu a čierne ríbezle.
Listové čepele týchto záhradných plodín sú zdrojom tanínov, ktoré chránia uhorky pred nadmernou mäkkosťou.
Nechápem tú vášeň pre „chrumkavé“ uhorky. Ale dobre, ak chce niekto dopriať zelenine tú ilúziu kŕupkavosti, nech si potom požičia estragón a nech si užijú ten „chrumkavý“ zážitok.