HomeJedloPredjedlo - oheň: ako chutne pripraviť zeleninu iba so soľou

Predjedlo – oheň: ako chutne pripraviť zeleninu iba so soľou

Recept uvedený nižšie je neuveriteľne jednoduchý.Napriek tomu výsledný zeleninový snack chutí každému bez výnimky.

Ako hovorí šéfkuchárka Yulia Arkhipova, expertka na publikáciu siete BelNovosti, na prípravu tohto prípravku možno použiť takmer akúkoľvek zeleninu – rôzne druhy kapusty, mrkvu, cviklu, daikon, sladké zemiaky, cesnak atď.atď..

Nevhodné sú len baklažány, aj keď sa dajú po predsmažení dať aj do zaváracích pohárov.

Keď si teda vyberiete zeleninu na predjedlo, nakrájajte ju na veľké kúsky a vložte do veľkej misy.

Tu pridajte soľ (odporúčané 2% z celkového objemu, ale je lepšie sa spoľahnúť na vlastnú chuť).

Trochu ich rozdrvte rukami a nechajte ich sedieť, kým sa neobjaví šťava.

Potom zeleninu premiestnite do pohárov a naplňte ich čistou vodou.Do každej nádoby musíte pridať štipľavú papriku a hrášok a ak je to potrebné, kôprový dáždnik a bobkový list.

Aby predjedlo rýchlejšie kvasilo, nalejte do pohárov lyžicu starého nálevu.

Prvýkrát bez nálevu začne „kyslá kapusta“ kvasiť na druhý alebo tretí deň.Ak použijete soľanku, proces bude trvať asi jeden a pol dňa.

Dôležité je zvážiť aj teplotu v miestnosti – čím je v kuchyni teplejšie, tým rýchlejšie začne kvasenie.

Nezabudnite niekoľkokrát denne prepichnúť obsah pohárov drevenou tyčinkou a po dvoch až troch dňoch by sa mal obrobok poslať do chladničky na ďalšie dozrievanie. .

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Nezabudla by som pripraviť predjedlo iba s soľou tak, ako je popísané, ale možno by bolo užitočné pridať aj niektoré aromatické bylinky, ktoré by zvýraznili chuť zeleniny a dodali jedinečný nádych. Napríklad, materina dúška alebo pažítka by boli skvelým doplnkom. Skúste experimentovať s rôznymi bylinkami a uvidíte, aké lahodné kombinácie môžete dosiahnuť!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?