HomeJedloPredjedlo - oheň: ako chutne pripraviť zeleninu iba so soľou

Predjedlo – oheň: ako chutne pripraviť zeleninu iba so soľou

Recept uvedený nižšie je neuveriteľne jednoduchý.Napriek tomu výsledný zeleninový snack chutí každému bez výnimky.

Ako hovorí šéfkuchárka Yulia Arkhipova, expertka na publikáciu siete BelNovosti, na prípravu tohto prípravku možno použiť takmer akúkoľvek zeleninu – rôzne druhy kapusty, mrkvu, cviklu, daikon, sladké zemiaky, cesnak atď.atď..

Nevhodné sú len baklažány, aj keď sa dajú po predsmažení dať aj do zaváracích pohárov.

Keď si teda vyberiete zeleninu na predjedlo, nakrájajte ju na veľké kúsky a vložte do veľkej misy.

Tu pridajte soľ (odporúčané 2% z celkového objemu, ale je lepšie sa spoľahnúť na vlastnú chuť).

Trochu ich rozdrvte rukami a nechajte ich sedieť, kým sa neobjaví šťava.

Potom zeleninu premiestnite do pohárov a naplňte ich čistou vodou.Do každej nádoby musíte pridať štipľavú papriku a hrášok a ak je to potrebné, kôprový dáždnik a bobkový list.

Aby predjedlo rýchlejšie kvasilo, nalejte do pohárov lyžicu starého nálevu.

Prvýkrát bez nálevu začne „kyslá kapusta“ kvasiť na druhý alebo tretí deň.Ak použijete soľanku, proces bude trvať asi jeden a pol dňa.

Dôležité je zvážiť aj teplotu v miestnosti – čím je v kuchyni teplejšie, tým rýchlejšie začne kvasenie.

Nezabudnite niekoľkokrát denne prepichnúť obsah pohárov drevenou tyčinkou a po dvoch až troch dňoch by sa mal obrobok poslať do chladničky na ďalšie dozrievanie. .

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Prečo by ste nemali hádzať knedle do vriacej vody: žiadna hostiteľka, ktorá si váži samú seba, by to neurobila

Mnohé hostiteľky sa sťažujú, že nemajú ako pripraviť poriadne jedlo zo zmrazených knedlí.Výrobok sa podľa nich lepí, rozvarí alebo sa nemôže pochváliť bohatou...

Aký je rozdiel medzi vikou, jačmeňom a ovsom: nie všetci letní obyvatelia vedia

Nezabudnite, že so všetkými potenciálnymi výhodami zeleného hnojenia má každá rastlina svoje špecifiká.. Preto si pred výberom musíte preštudovať všetky vlastnosti každého zeleného...

Recept na zemiaky s cibuľou, ktoré sú chutnejšie ako mäso

Keď prídete domov neskoro večer, ste hladní, ale posledné, čo chcete robiť, je stáť hodiny pri sporáku, recept na rýchlu, jednoduchú a chutnú večeru...

Tvarohová pochúťka z hrnčeka: Úžasný šťavnatý koláč pripravený za 15 minút

V dnešnom článku vám prinášame skvelý recept na tvarohovú pochúťku z hrnčeka.Tento fantastický koláč je dokonalou prílohou k šálke kávy.Poteší nielen deti, ale aj...

Nedávné komentáře