Mnohé ženy v domácnosti (pravdepodobne až polovica) pred vhodením špagiet do hrnca zlomia špagety na dva alebo dokonca tri kusy.
aby sa špagety okamžite ocitli vo vode.
Ako však upozorňuje expertka internetového vydania BelNovosti, kuchárka Julia Archipova, je to prísne zakázané, a to nielen preto, že takéto manipulácie môžu smrteľne uraziť obyvateľov Talianska.
Ukazuje sa, že toto konanie priamo súvisí so zhoršením chuti a kvality hotového pokrmu.
1.Prvá vec, ktorá čaká hostiteľku, ktorá rozlomila špagety na polovicu – prilepenie cestovín v tanieri.Ich oddelenie od seba je len ťažko možné.
To znamená, že pokrm podávaný na stôl bude mať čo najnechutnejší vzhľad.
2.A druhá vec, ktorej bude treba čeliť v dôsledku porušenia technológie varenia, je nepohodlie pri konzumácii špagiet.
Predpokladá sa, že ich budete jesť vidličkou aj lyžicou súčasne.Dlhé cestoviny sa navíjajú na vidličku a lyžica je potrebná na to, aby sa úplne ponorili do omáčky a zabránili jej odkvapkávaniu.
Ak sú však špagety polámané, nebudete ich môcť jesť týmto spôsobom.
Takže nabudúce namiesto lámania špagiet jednoducho hľadajte väčší hrniec, v ktorom ich budete variť.
Áno, pochopím, že sa snažíte o autentickú taliansku skúsenosť, ale čo hovoríte o tom, že špagety nesmú byť lámané? Všetko sa zdá byť o tradícii a chuti, ale či to naozaj ovplyvňuje výsledok? Možno by ste sa mali pokúsiť vyskúšať oboje a porovnať výsledky!