Jedna z najnepríjemnejších situácií v kuchyni môže byť nasledovná: na stôl servírujete dokonalé kotlety s kôrkou, ale pri ochutnávaní sa ukáže, že sú vo vnútri surové.
Toto sa môže stať každej hostiteľke.
Aby ste sa pred takýmto zlyhaním ochránili, oplatí sa poznať hlavné príčiny, vysvetľuje odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.
Prečo nie sú kotlety prepečené
Nezohľadnili ste druh mäsa
Je potrebné si uvedomiť, že kotlety na báze červeného mäsa sa smažia oveľa dlhšie ako hydinové výrobky, takže tento bod by sa mal vždy zohľadniť.
Objem
Čím väčší je váš výrobok, tým väčšie je riziko, že sa pokrm nestihne usmažiť.Preto je vždy dobré pripravovať stredne veľké kotlety.
V opačnom prípade sa výrobok môže zvonka spáliť, ale zvnútra zostane surový.
Cibuľa
Niekedy môže byť príčinou to, že ste cibuľu nakrájali príliš nahrubo.Aj krájanie nožom predlžuje čas smaženia.
Ak chcete, aby sa kotlety pripravili rýchlejšie, zeleninu nasekajte pomocou mlynčeka na mäso alebo mixéra.
Skvelé rady od Julii Archipovej! No čo by ste poradila ak nemáme dostatok času na prípravu? Myslíte, že je možné nejako skrátiť dobu smaženia bez toho, aby sme riskovali nedopečené kotlety?