Skúsené gazdinky vždy pri varení starých zemiakov pridávajú cukor..
Povieme vám, prečo by ste si mali vziať na vedomie tento life hack a ako ho správne aplikovať.
Prečo pri varení zemiakov pridávať cukor?
Pridaním malého množstva cukru do vody na varenie môžete výrazne zlepšiť chuť starých zemiakov.
Hneď po zovretí vody so zemiakmi musíte pridať cukor.
Stačí jedna alebo dve čajové lyžičky.Ak je cukor hrudkový, pridajte dva kusy.
Odporúča sa pridať lyžičku citrónovej šťavy spolu s cukrom.To pomôže zabrániť zhnednutiu zemiakov.
Aby si zemiaky zachovali maximum živín, hľuzy nevkladajte do studenej, ale do vriacej vody.
Pekný článok, no myslím si, že by bolo vhodné uviesť aj odborný pohľad na tému. Možno by bolo zaujímavé spomenúť aj alternatívne spôsoby zlepšenia chuti zemiakov, aby si čitatelia mohli vybrať. Ďakujem za zdieľanie tipov!