HomeRastlinyPrečo paradajky praskajú, keď sú zrelé: prečo je to nebezpečné a je...

Prečo paradajky praskajú, keď sú zrelé: prečo je to nebezpečné a je možné zachrániť úrodu?

Ďalší problém môže pokaziť náladu záhradníkovi, ktorý počíta s bohatou úrodou paradajok..

Okrem plesne a iných chorôb môže byť úroda pokazená prasklinami, ktoré vznikajú na plodoch počas procesu dozrievania..

Poďme zistiť, prečo paradajky praskajú a či sa dá úroda zachrániť.

Prvý dôvod: zalievanie

Nedostatok vlhkosti vedie k spomaleniu rastu plodu, koža sa stáva menej elastickou a praská.V tomto prípade môžu zrelé aj zelené paradajky prasknúť.

To isté sa môže stať paradajkám v horúcom počasí.

Dôvod druhý: poľnohospodárska technika

Rastlinu musíte opatrne zaštipovať a zaštipovať.Potom, čo letní obyvatelia odstránia bočné výhonky, rastlina venuje všetku svoju šťavu a silu dozrievaniu ovocia.

Intenzívny rast vedie k tomu, že šupka praskne skôr, ako sa stihne sformovať v dôsledku rýchleho rastu plodov.

Dôvod tretí: choroba

V dôsledku vysokej vlhkosti sa môžu vyvinúť choroby, ako je hniloba kvetov, pleseň a alternaria, ako aj iné choroby.

Tieto paradajky by sa nemali jesť.Cez trhliny sa môžu dostať zdraviu škodlivé baktérie.

Dôvod štvrtý: hnojivá

Nadbytok alebo nedostatok hnojiva vedie aj k praskaniu plodov.

Ako zachrániť úrodu

Letní obyvatelia si musia pamätať na včasnú aplikáciu hnojív.Počas rastu sadeníc je potrebný fosfor a dusík.

Počas kvitnutia a plodenia – draslík a fosfor.

Posledné hnojenie sa vykonáva dva týždne pred zberom pomocou bóru a mangánu, draslíka a jódu.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Pozdvihnite obyčajný toast na novú úroveň – tento si okamžite zamilujete

Ak hľadáte inšpiráciu na rýchle a jednoduché raňajky pre celú rodinu, ste na správnom mieste! Dnes si pripravíme fantastické zapečené toasty so syrom a...

Prečo by ste nemali hádzať knedle do vriacej vody: žiadna hostiteľka, ktorá si váži samú seba, by to neurobila

Mnohé hostiteľky sa sťažujú, že nemajú ako pripraviť poriadne jedlo zo zmrazených knedlí.Výrobok sa podľa nich lepí, rozvarí alebo sa nemôže pochváliť bohatou...

Aký je rozdiel medzi vikou, jačmeňom a ovsom: nie všetci letní obyvatelia vedia

Nezabudnite, že so všetkými potenciálnymi výhodami zeleného hnojenia má každá rastlina svoje špecifiká.. Preto si pred výberom musíte preštudovať všetky vlastnosti každého zeleného...

Recept na zemiaky s cibuľou, ktoré sú chutnejšie ako mäso

Keď prídete domov neskoro večer, ste hladní, ale posledné, čo chcete robiť, je stáť hodiny pri sporáku, recept na rýchlu, jednoduchú a chutnú večeru...

Nedávné komentáře