HomeRastlinyPrečo paradajky praskajú, keď sú zrelé: prečo je to nebezpečné a je...

Prečo paradajky praskajú, keď sú zrelé: prečo je to nebezpečné a je možné zachrániť úrodu?

Ďalší problém môže pokaziť náladu záhradníkovi, ktorý počíta s bohatou úrodou paradajok..

Okrem plesne a iných chorôb môže byť úroda pokazená prasklinami, ktoré vznikajú na plodoch počas procesu dozrievania..

Poďme zistiť, prečo paradajky praskajú a či sa dá úroda zachrániť.

Prvý dôvod: zalievanie

Nedostatok vlhkosti vedie k spomaleniu rastu plodu, koža sa stáva menej elastickou a praská.V tomto prípade môžu zrelé aj zelené paradajky prasknúť.

To isté sa môže stať paradajkám v horúcom počasí.

Dôvod druhý: poľnohospodárska technika

Rastlinu musíte opatrne zaštipovať a zaštipovať.Potom, čo letní obyvatelia odstránia bočné výhonky, rastlina venuje všetku svoju šťavu a silu dozrievaniu ovocia.

Intenzívny rast vedie k tomu, že šupka praskne skôr, ako sa stihne sformovať v dôsledku rýchleho rastu plodov.

Dôvod tretí: choroba

V dôsledku vysokej vlhkosti sa môžu vyvinúť choroby, ako je hniloba kvetov, pleseň a alternaria, ako aj iné choroby.

Tieto paradajky by sa nemali jesť.Cez trhliny sa môžu dostať zdraviu škodlivé baktérie.

Dôvod štvrtý: hnojivá

Nadbytok alebo nedostatok hnojiva vedie aj k praskaniu plodov.

Ako zachrániť úrodu

Letní obyvatelia si musia pamätať na včasnú aplikáciu hnojív.Počas rastu sadeníc je potrebný fosfor a dusík.

Počas kvitnutia a plodenia – draslík a fosfor.

Posledné hnojenie sa vykonáva dva týždne pred zberom pomocou bóru a mangánu, draslíka a jódu.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Autorka sa vo svojom texte sústreďuje na problém praskajúcich paradajok, no možno by bolo užitočné spomenúť aj trendy vo vývoji odrodov paradajok, ktoré majú menšiu tendenciu praskať. Ak sa zameriavame na ochranu úrody, nemali by sme podceniť ani genetický vývoj rastlín. Možno by bolo vhodné zvážiť kombináciu starostlivosti o rastliny s výberom odrody vhodnej pre konkrétne podmienky.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?