Zemiaky sú bohaté na draslík, horčík, fosfor, vitamín C a vitamíny B.
Zemiaky obsahujú aj vlákninu, ktorá je dôležitá pre trávenie.
Výhody zemiakov však priamo závisia od spôsobu ich prípravy.
Ktorému zemiakovému jedlu by ste sa mali vyhnúť?
Ako uvádza Gazeta.Ru s odvolaním sa na Elenu Grek, gastroenterologičku, lekárku najvyššej kategórie a alergologičku v SM-Clinic v Petrohrade, najškodlivejším spôsobom prípravy zemiakov je vyprážanie.
Po prvé, pri vyprážaní sa obsah kalórií v zemiakoch zdvojnásobí.
Ak 100 g varených zemiakov obsahuje 80 kcal, potom 100 g vyprážaných zemiakov obsahuje takmer 200.
Musíte tiež pamätať na to, že počas procesu vyprážania sa uvoľňujú karcinogény.
Tieto škodlivé látky negatívne ovplyvňujú nervový systém človeka a zvyšujú riziko vzniku rakoviny, upozornil odborník.
Vieme prosím konkrétne príklady?
Potrebovala by som viac vizuálnych pomôcok alebo príkladov na overenie tejto informácie.