Neobvyklý spôsob jedenia vodného melónu je populárny v Japonsku..
Pred vychutnaním si melónov niektorí obyvatelia Krajiny vychádzajúceho slnka posypú sladkú dužinu soľou..
Mimochodom, to je dôvod, prečo v japonských obchodoch môže byť k melónu priložené vrecko s bielym korením.
Na prvý pohľad je kombinácia „melón + soľ“ zvláštna.Ale neunáhlite sa k záverom.
Prečo posypať melón soľou?
Malé množstvo soli pomáha vyzdvihnúť sladkú chuť.
Dôkazom je prítomnosť takej obľúbenej pochúťky, akou je slaný karamel, pripomína Julia Arkhipova, odborníčka v internetovej publikácii Belnovosti v oblasti varenia, kuchárka a pekárka štvrtej triedy.
Pred jedlom môže byť melón mierne osolený.
Kľúčové slovo je „trochu“.Jedna malá štipka na veľký kus melónu bude stačiť.
Je dosť možné, že vám bude slaná dužina naozaj chutiť.
Je však možné, že výsledky gastronomického experimentu vás sklamú.
Stojí za to zdôrazniť, že aj v Japonsku je veľa ľudí, ktorí nechápu, ako môžete jesť melón so soľou.
Napriek tomu sa to raz oplatí vyskúšať.Čo ak sa tešíte?
Je mi to úplne cudzie, že by som mal(a) posypať slanú soľ na melón. No možno to má nejaký zmysel, ak to pomáha zvýrazniť sladkosť tohto ovocia. Skúsim to raz vyskúšať, aj keď mi to teraz veľmi nepasuje.