Mnohí gurmáni pred konzumáciou nakrájaných paradajok odstraňujú z plodov semienka.
Robia to ľudia, ktorí veria, že plátky paradajok by mali byť čo najhustejšie.
Pomerne často sa táto kulinárska technika používa pri príprave zeleninového šalátu.
Kuchár sa vopred zbaví najjemnejšej časti ovocia, aby sa pokrm nestal ‚mokrým‘.
Júlia Archipovová, odborníčka v oblasti kuchárstva, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie internetového vydania Belnovosti, to však neodporúča.
Prečo by ste nemali zbavovať paradajky ich semienok
Faktom je, že práve tá časť plodu, v ktorej sa nachádzajú semená, je najchutnejšia.
Preto je hlúpe zbavovať paradajky najšťavnatejšej časti.
Okrem toho sú semená zdrojom pomerne veľkého množstva telu prospešných zlúčenín.
Jediný prípad, keď by sa z paradajok mali vyrezať semená, je, ak je to v recepte uvedené.
Napríklad pri varení vajec na neapolský spôsob by paradajky mali byť ešte zbavené najšťavnatejšej časti.
Ahojte všetci, zaujímavý článok! Musím povedať, že aj keď sa v niektorých receptoch odporúča vyrezávať semená z rajčín, teraz ma Júlia Archipovová presvedčila, že by sme mali zostať pri semienkach. Mohli by sme skúsiť nejaký recept, kde by sme semienka mohli využiť aj inak, ako len ich vyhadzovať? Čo myslíte?