HomeJedloPrečo by ste nemali vyrezávať semienka z rajčín: dôležitý tip pre labužníkov

Prečo by ste nemali vyrezávať semienka z rajčín: dôležitý tip pre labužníkov

Mnohí gurmáni pred konzumáciou nakrájaných paradajok odstraňujú z plodov semienka.

Robia to ľudia, ktorí veria, že plátky paradajok by mali byť čo najhustejšie.

Pomerne často sa táto kulinárska technika používa pri príprave zeleninového šalátu.

Kuchár sa vopred zbaví najjemnejšej časti ovocia, aby sa pokrm nestal ‚mokrým‘.

Júlia Archipovová, odborníčka v oblasti kuchárstva, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie internetového vydania Belnovosti, to však neodporúča.

Prečo by ste nemali zbavovať paradajky ich semienok

Faktom je, že práve tá časť plodu, v ktorej sa nachádzajú semená, je najchutnejšia.

Preto je hlúpe zbavovať paradajky najšťavnatejšej časti.

Okrem toho sú semená zdrojom pomerne veľkého množstva telu prospešných zlúčenín.

Jediný prípad, keď by sa z paradajok mali vyrezať semená, je, ak je to v recepte uvedené.

Napríklad pri varení vajec na neapolský spôsob by paradajky mali byť ešte zbavené najšťavnatejšej časti.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Čo urobiť namiesto šarlotky: recept na tortu s neobvyklou náplňou

Blížiaca sa jeseň je tradičným časom na domáce pečenie.Najjednoduchším receptom je šarlota s jablkami. Koláč je taký rozpoznateľný a známy, že sa jednoducho...

Najnebezpečnejšie zemiakové jedlo: prečo by ste sa ho mali vzdať

Zemiaky sú bohaté na draslík, horčík, fosfor, vitamín C a vitamíny skupiny B.Zemiaky obsahujú aj vlákninu dôležitú pre trávenie.Výhody zemiakov však priamo závisia...

Sladká lahôdka: tvarohové koláčiky s čerešňami, ktoré vás potešia

Chcete si dopriať niečo naozaj výnimočné? Exkluzívne strešné cheesecaky sú tým pravým dezertom na každú príležitosť.Jemný tvaroh v kombinácii s višňami a mäkkým cestom...

Čaj bez cukru môže byť nebezpečný: kedy a prečo

Mnohí ľudia nikdy nepridávajú do čaju cukor, pretože sa domnievajú, že sladký čaj je škodlivý.Zdraviu však môže škodiť aj čaj bez cukru.Povieme vám,...

Nedávné komentáře