Mnohé hostiteľky sa sťažujú, že nemajú možnosť pripraviť poriadne jedlo zo zmrazených knedlí.
Podľa ich slov sa výrobok lepí, rozvarí alebo sa nemôže pochváliť bohatou chuťou. Odborníčka z internetového vydania BelNovosti, Júlia Archipovová, je presvedčená, že toto sa deje preto, lebo knedle sa hádžu do vriacej vody.
Prečo by ste nemali čakať, kým sa voda uvarí
Existujú dva hlavné dôvody, prečo by ste nemali čakať, kým voda zovrie.
Po prvé, knedľa sa môže rozvariť, najmä ak používate mrazené knedle.
Ich teplota je veľmi odlišná od teploty vody, a keď sa dostanú do horúcej tekutiny, okamžite začnú praskať.
Po druhé, ak sú knedle ponorené do vriacej vody, zlepia sa – škrob nachádzajúci sa na povrchu cesta sa zlepi a namiesto toho, aby knedle plávali samostatne vo vode, vytvorí sa akási vrstva knedlí.
Ako uvariť chutné knedle
Ak ste odhodlaní zabezpečiť, aby sa vo vašej príprave knedle nelepili ani nerozvarili, boli šťavnaté a zachovali si výraznú chuť, použite nasledujúce rady.