Existuje taký kulinársky mýtus: ‚Čím dlhšie sa mäso marinuje, tým je jemnejšie a chutnejšie.‘.
Žiaľ, mnohí gurmáni dbajú na toto ‚pravidlo‘ a nechávajú kúsky v marináde dlho.
Niekedy je dĺžka marinovania 12 hodín alebo aj viac.To je veľmi zlé!
Nenechávajte mäso v kyslej tekutine príliš dlho, inak skončíte so zlým pokrmom.
O toto odporúčanie sa podelila Julia Archipova, odborníčka v oblasti kuchárstva, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie internetového vydania Belnovosti.
Prečo nemôžete mäso marinovať príliš dlho
Príliš dlhé ponechanie mäsa v kyslom prostredí nepriaznivo mení konzistenciu výrobku.
Zničí sa štruktúra dlho zmäknutých kúskov mäsa: stanú sa opäť tvrdými.
Výsledkom je, že hotový pokrm je ‚gumový‘: bez jemnosti a šťavnatosti.
Aby ste sa vyhli tomuto výsledku, nemarinujte mäso dlhšie ako 12 hodín.
Vo väčšine prípadov stačí polhodina, aby kúsky mäsa získali správnu konzistenciu a boli čo najjemnejšie.