Občerstvenie s alkoholickými nápojmi a niektorými potravinami môže spôsobiť vážne poškodenie zdravia.
Jednou z potravín, ktoré by sa rozhodne nemali konzumovať ako občerstvenie, sú paradajky.
Vysvetlíme vám, prečo by ste nemali kombinovať alkohol s paradajkami.
Prečo by ste nemali zapíjať alkohol s paradajkami
Je známe, že paradajky obsahujú vysoké množstvo organických kyselín.
Kombinované so silným alkoholom, najmä s vodkou, môžu paradajky vyvolať vážne tráviace problémy.
Zaujímavé je, že spracované produkty z paradajok (ako džús alebo kečup) nemajú takéto nepriaznivé účinky.
Preto je prijateľné zapíjať alkoholické nápoje paradajkovou šťavou.
Čo sa týka nakladaných paradajok, nemali by ste sa nimi občerstvovať, ak bol pri ich konzervovaní použitý ocot. Takéto občerstvenie môže poškodiť pečeň a obličky.
Je správne upozorniť na nebezpečenstvo kombinovania alkoholu s paradajkami, no či je to také zásadné na celý život, to už je možno trochu prehnité. Skôr by som odporučila dbať na rozumnú konzumáciu a zvýšený pozor pri niektorých kombináciách potravín s alkoholom.