HomeRastlinyPo zbere cesnak nekrájajte. Tu sú tri rady, ktoré by mal pravý...

Po zbere cesnak nekrájajte. Tu sú tri rady, ktoré by mal pravý záhradkár vedieť o rezaní koreňov.

Skúsení záhradníci, ktorí sa zaoberajú pestovaním cesnaku, hovoria: po zbere sa neponáhľajte s jeho strihaním..

V tomto prípade je dobre uložený.Existuje niekoľko ďalších zaujímavých možností na zabezpečenie vysokokvalitného skladovania produktu..

Prečo by ste sa nemali ponáhľať s prerezávaním rastliny?

Pretože aj po zbere hlava priberá na váhe: zuby pokračujú v raste a naďalej prijímajú výživu z listov, ktoré ešte nie sú úplne suché.

Čo hovoria skúsení ľudia

Ak zastrihnete zelené pierko, hlavička stratí výživu, krycie šupiny nebudú mať možnosť dlho vyschnúť (zuby vydávajú vlhkosť, ktorú by mohli čerpať z listov).

Dokázali to skúsení záhradníci: neorezaný cesnak je dokonale skladovaný a na jar a začiatkom leta poteší svojou silou a šťavnatosťou.

Samozrejme, treba to orezať.Ale len podľa potreby.Keď napríklad vezmeme určitú sumu na použitie alebo na predaj.

Sušenie

Toto je odporúčanie.Po zbere osušte cesnak na slnku (pár hodín).

Sušte však mimo dosahu priameho slnečného žiarenia, najlepšie pod prístreškom, v dobre vetraných priestoroch atď.

Preto sa odporúča sušiť 10 až 14 dní, pričom kôpku pravidelne otáčajte.

Orezávanie

Nie je potrebné prerezávať 2-3 týždne.A keď orezávame, necháme asi 10-15 cm stonky (to je druhé odporúčanie).

Ak sa cesnak zostrihá príliš nakrátko, stratí na hmotnosti a šťavnatosti a naruší sa aj celistvosť suchých krycích šupín.

Najprv musíte odrezať suché „vrcholy“, nechať takmer celú stonku, uložiť ju v tejto forme vo veľkom alebo vo vrecku.

A na jeseň ju postupne skracujeme na pohodlnú veľkosť.

Tretie odporúčanie.Po vysušení, pri triedení cesnaku na frakcie, musíte korene ľahko orezať.Necháme asi 5-7 cm.

A pri rezaní stonky je takmer „čistý“.Nechajte 0,2 až 0,5 cm.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře