Hostesky nepripravujú steaky veľmi často, pretože mäso na ne stojí veľa peňazí.
Ak sa už vyskytne príležitosť pripraviť špeciálne jedlo, chceš, aby bolo dokonalé.
Kvôli niektorým chybám však môžete jednoducho vyhodiť peniaze, varuje odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.
Aké chyby sa oplatí zapamätať?
Výber mäsa
V obchodoch sa steakové mäso predáva v špeciálnom balení so špeciálnym označením: je ideálne na prípravu pokrmu.
Ak sa rozhodnete kúpiť čerstvý výrobok na trhu, nezabudnite sa predajcu opýtať na vhodnú verziu: ‚Od oka‘ je ťažké určiť správne mäso.
Nedostatok masla
Áno, samotné vyprážanie sa vykonáva len na rastlinnom oleji, inak sa steak pripáli alebo získa nepríjemný odtieň chuti.Ale bez masla sa pripravovať nedá.
Všetci skúsení kuchári dajú do panvice kúsok masla a rozpustia ho.Vzniknutú hmotu je dôležité pri vyprážaní steaku prelievať lyžicou.
Vďaka tomu zostane mäso mäkké a šťavnaté.