Hľadáte jednoduchý a chutný recept na kuracie stehna? Tento recept na pečené kuracie stehna s medovou chilli omáčkou a zemiakmi je ideálnou voľbou! Kombinácia sladkého medu, pikantnej chilli omáčky a šťavnatého kuracieho mäsa je dokonalou súhrou chutí, ktorú si zamilujete. Navyše sa ľahko pripravuje a nezaberie veľa času. Vyskúšajte tento chutný recept a vychutnajte si skvelú domácu kuchyňu!
Navštívte aj našu skupinu Inšpirácie slaných receptov na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.
Pečené kuracie stehná dusené s čili omáčkou a zemiakmi
Čo budeme potrebovať:
Prísady na omáčku:
Ako postupovať:
1.Kuracie stehná očistite a umyte, posypte soľou, korením a oreganom.
2.Nechajte ich 10 minút marinovať.
3.Na panvici rozohrejte olej s maslom.
4.Kuracie stehná opekajte z oboch strán na stredne silnom ohni 4-5 minút z každej strany alebo kým nie sú pekne prepečené.
5.Vyberte a odložte bokom.
6.V tej istej panvici na zvyšnom tuku osmažte nakrájanú cibuľu a na strednom plameni ju za stáleho miešania smažte 2 minúty.
7.Ošúpeme 5 stredne veľkých zemiakov a nakrájame ich na kocky.
8.Zemiaky pridajte k opečenej cibuli. Za občasného miešania smažte asi 10 minút.
9.Očistite a nadrobno nakrájajte 5 strúčikov cesnaku a vetvičku petržlenovej vňate.
10.Keď zemiaky zhnednú, pridajte na ne cesnak a petržlenovú vňať.
11.Na panvici 2-3 krát premiešajte a potom panvicu stiahnite z ohňa.
12.Na zemiaky položte predtým opečené kurča.
13.Do hrnca dajte 100 ml medu spolu so 100 ml sladkej chilli omáčky, šťavou z 1/2 citróna, 30 ml sójovej omáčky a 1 čajovou lyžičkou horčice.
14.Omáčku varte asi 5 minút.
15.Rovnomerne prelejte omáčkou kuracie mäso a zemiaky.
16.Panvicu vložte na 40-50 minút do rúry vyhriatej na 200 °C pri nízkej teplote.
Hotovo!
Dobrú chuť!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej skupine Prima kuchárka na Facebooku a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov
Páči sa mi recept na kuracie stehná s medovou chilli omáčkou, no myslím si, že by bolo ešte chutnejšie pridať trochu cesnaku do omáčky pre väčšiu štipľavosť a bohatší chuťový zážitok.