Mnohí gurmáni sa sťažujú: nevedia vyprážať knedle tak, aby boli chutné..
Jedlo je buď bez chuti, nedostatočne šťavnaté, niekedy príliš mäkké, niekedy prepečené, niekedy vo vnútri surové..
S čím to súvisí? Julia Arkhipova, odborníčka v publikácii siete Belnovosti v oblasti varenia, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, pripúšťa, že problém možno vysvetliť nízkou kvalitou polotovaru.
Špecialista zároveň zdôrazňuje: vo väčšine prípadov nie je problém v samotnom produkte, ale v chybách, ktoré urobil neskúsený kuchár.
Aké chyby vám teda bránia v tom, aby ste získali skutočne chutné vyprážané knedle?
Rozmrazovanie
Mnoho ľudí rozmrazuje knedle vopred.Balík s polotovarom vybratým z mrazničky leží na doske 30 minút alebo dokonca hodinu.
To je veľmi zlé, pretože dlhé rozmrazovanie je spojené so silným zmäkčením knedlí: prilepia sa na panvicu.Okrem toho môže jedlo stratiť svoju celistvosť, šťavnatosť a jasnú chuť.
Ak stále chcete knedle rozmraziť, potom vedzte: maximálne prípustné trvanie procesu je 15 minút.
Silný oheň
Túžba rýchlo vyprážať knedle je pochopiteľná.A napriek tomu by ste nemali robiť oheň na maximum.
Je totiž veľké riziko, že sa knedle zvonku pripália.V tomto prípade zostane náplň surová.
Knedle smažte na strednom ohni!
Studená panvica
Mrazené halušky nedávajte do studenej panvice.Tento prístup môže viesť k prilepeniu jedla na riad.
Olej by mal byť dobre zahriaty (ale nie príliš horúci).
Pomocou veka
Pri vyprážaní halušiek panvicu nezakrývame pokrievkou.
Ak toto odporúčanie ignorujete, vytvorí sa kondenzát, ktorý zanechá pokrm bez chutnej chrumkavej kôrky.
Často miešajte
Neustále otáčanie knedlí počas vyprážania môže viesť k podobnému výsledku.
Chcete, aby bol povrch misky zlatistý? Menej často používajte špachtľu!
Aha, skvelé články ako vždy! Ale nezdá sa vám, že kritizovať neskúsených kuchárov a zároveň hovoriť o nízkej kvalite polotovarov je trochu protichodné? Možno by bolo užitočné navrhnúť aj nejaké konkrétne zlepšenia namiesto len kritiky.