HomeReceptyPäť minút na prípravu: rýchly ananásový dezert s kondenzovaným mliekom a bielym...

Päť minút na prípravu: rýchly ananásový dezert s kondenzovaným mliekom a bielym jogurtom!

Ak hľadáte rýchly a osviežujúci dezert, ktorý je hotový behom pár minút, bleskový ananásový dezert s bielym jogurtom a kondenzovaným mliekom je presne to pravé.Tento jednoduchý recept vás prekvapí svojou lahodnou kombináciou.Ideálna ako ľahká sladká bodka po večeri alebo osviežujúca desiata počas dňa.S týmto dezertom, ktorý pripravíte iba za 5 minút, si môžete vychutnať sladkú dobrotu bez dlhého státia pri sporáku.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Ananásový dezert s bielym jogurtom a kondenzovaným mliekom

Čo budeme potrebovať:

  • 350 ananásov bez šťavy.
  • 1kg biely jogurt.
  • 1 lyžica kondenzované mlieko.
  • 350 ml ananásová šťava.
  • 30 g agar-agar (lepšie použiť želatínu).
  • Ako budeme postupovať:

    1.Do misy vložte ananás zbavený šťavy – rozmixujte ručným mixérom dohladka.Ďalej pridajte biely jogurt a kondenzované mlieko – poriadne premiešajte a získate hladkú zmes krému.

    2.Do menšieho hrnca nalejte ananásovú šťavu a nasypte agar-agar, ale želatína je lepšia – premiešajte a za stáleho miešania varte na miernom ohni, kým zmes privediete kvaru a potom ešte 1 minútu varte.

    3.Získanú zmes jemne vmiešajte do hladkej zmesi krému – poriadne premiešajte a ručným mixérom vyšľahajte.

    4.Výsledný krém nalejte do obdĺžnikovej misy, pekne rozotrite a uhlaďte.

    5.Na záver krém ozdobte kolieskami ananásu a uložte na 5 hodín do chladničky na stuhnutie.

    6.Bleskový ananásový dezert s bielym jogurtom a kondenzovaným mliekom podávajte sláskou a skvelou chuťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Tento „rýchly“ dezert vraj hotový behom pár minút, ale čakajte, až uvidíte dĺžku zoznamu ingrediencií a postup krok za krokom! Možno by som si mal/a radšej dať tú prácu a spraviť klasický ananásový šalát.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?