HomeReceptyParadajky nakrájame, potrieme cesnakom a dáme do rúry: Tento recept odporúčam všetkým

Paradajky nakrájame, potrieme cesnakom a dáme do rúry: Tento recept odporúčam všetkým

Tento recept na pečené paradajky s cesnakom a bylinkami je skvelou voľbou, ak chcete paradajky spracovať do zásoby a užívať si ich chuť aj v chladnejších mesiacoch.Pečené paradajky získajú bohatú chuť vďaka bylinkám a olivovému oleju, a sú ideálne ako príloha, predjedlo alebo ingrediencie do šalátov a ďalších pokrmov.

Ingrediencie

  • 2,5kg paradajok.
  • 2 hlavy cesnaku.
  • 300 ml olivového oleja.
  • Pár vetvička čerstvého rozmarínu.
  • Bylinky zProvence.
  • Sušený tymian.
  • Soľ podľa chuti.
  • Cukor podľa chuti.
  • Postup

    1) Príprava paradajok: Paradajky dôkladne umyte a nakrájajte na štvrtky.Pripravte si plech vyložený papierom na pečenie a naň rozložte nakrájané paradajky.

    2) Príprava cesnaku: Strúčiky cesnaku olúpte a nakrájajte na malé kocky.Cesnak rovnomerne posypte na paradajky.

    3) Dochutenie: Paradajky ochuťte soľou, cukrom, sušeným tymiánom a provensálskymi bylinkami.Pridajte aj pár vetvička čerstvého rozmarínu pre extra vôňu a chuť.

    4) Pečenie: Paradajky vložte do rúry vyhriatej na 130 ° C a pečte približne 1 hodinu, kým nebudú krásne mäkké a ľahko opečené.

    5) Skladovanie: Po upečení preložte paradajky do sterilizovaných pohárov.Do každého pohára pridajte vetvičky čerstvého tymiánu.Paradajky zalejte olivovým olejom tak, aby boli úplne ponorené, a pevne uzavrite.

    5) Podávanie: Pečené paradajky môžete servírovať ako predjedlo, prílohu alebo pridávať do šalátov a ďalších pokrmov.Majú bohatú chuť a skvele doplnia akékoľvek jedlo.

    Vyskúšajte tiež:.

  • Rajčinový šalát sfantastickou zálievkou: Keď sú doma paradajky, dávam ho aj rezňom.
  • V zime sme otvorili pohár a ľutovali, že sme v lete neurobili viac: Medové nakladané paradajky.
  • Záver

    Tento recept na pečené paradajky je ideálny spôsob, ako si uchovať chuť leta na dlhú dobu.Bohatá chuť cesnaku a byliniek v kombinácii solivovým olejom dodá paradajkám jedinečný charakter.Vyskúšajte ich ako predjedlo alebo prílohu k vašim obľúbeným jedlám!

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře