HomeReceptyOvocný piškótový dezert s jahodovým krémom a mascarpone – Osviežujúca pochúťka plná...

Ovocný piškótový dezert s jahodovým krémom a mascarpone – Osviežujúca pochúťka plná ovocia

Ak hľadáte dezert, ktorý je osviežujúci, ľahký a plný ovocnej chuti, tento ovocný piškótový dezert s jahodovým krémom a mascarpone je tou pravou voľbou.Tento dezert je ideálny na letné dni alebo ako sladká bodka po výdatnom jedle.Navyše jeho príprava je jednoduchá, a napriek tomu výsledok ohromí každého pri stole.Pripravte si tento lahodný dezert a vychutnajte si každý kúsok!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Ovocný piškótový dezert s jahodovým krémom a mascarpone

Čo budeme potrebovať:

  • Piškóty 400 g.
  • Jahody 750 g.
  • Maliny 150 g.
  • Cukor 150 g.
  • Kukuričný škrob 15 g.
  • Mascarpone 750g.
  • Smotana na šľahanie 200 ml.
  • Múčkový cukor 100 g.
  • Sirup zananasového kompótu 300 ml.
  • Ingrediencie na zdobenie:

  • Jahody 250 g.
  • Maliny 100 g.
  • Čučoriedky 150 g.
  • Ako budeme postupovať:

    1.Očistite a umyte 750 g čerstvých jahôd a 150 g malín.

    2.Odstráňte stopky a špičky jahôd.Potom jahody rozštvrťte.Špičky jahôd si ponechajte na ozdobu.

    3.Špičky jahôd si ponechajte na ozdobu.

    4.Varte na miernom ohni po dobu 30 minút, často miešajte.

    5.Po dokončení nechajte úplne vychladnúť na izbovú teplotu.

    6.Vo veľkej mise vyšľahajte 200 ml smotany na šľahanie do peny.

    7.Pridajte 100 g práškového cukru a šľahajte na vysokú rýchlosť, kým smotana nestuhne.

    8.Pridajte 750 g studeného mascarpone chladničky a šľahajte 2-3 minúty, kým sa zmes nespojí.

    9.Postupne pridávajte vychladnutú jahodovú zmes a zapracujte ju pomocou stierky, kým sa dobre nespoja.

    10.Zmes uložte minimálne na 30 minút do chladničky.

    11.Pripravte si 400 g piškótov a 300 ml sirupu zananasového kompótu.

    12.Piškóty postupne namáčajte do ananásového sirupu.

    13.Piškóty naskladajte do formy sodnímateľnými okrajmi vyloženými papierom na pečenie (rozmery formy 22&35 cm) a vytvorte rovnomernú vrstvu.

    14.Na piškóty rozotrite polovicu jahodového krému.

    15.Vytvorte rovnomernú vrstvu a na ňu položte druhú vrstvu piškótov namočených vananasovom sirupe.

    16.Rovnomerne rozotrite druhú vrstvu krému.

    17.Ozdobte špičkami jahôd, malinami a čučoriedkami.

    18.Dezert nechajte cez noc chladničku.Potom formu vyberte, odstráňte papier zokrajov a nakrájajte podľa potreby.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO RECEPT:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

    Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

    Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

    Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

    Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

    Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

    Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

    Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

    Nedávné komentáře