HomeRastlinyOkrem vitamínu C priniesol citrón do vášho pohára nápoja aj patogénne baktérie

Okrem vitamínu C priniesol citrón do vášho pohára nápoja aj patogénne baktérie

Šťava z citróna je bežným doplnkom rôznych sýtených nápojov, ktoré sa objednávajú v kaviarňach, no po tomto poznaní sa mu už zrejme vyhnete.
Totiž taký citrón obsahuje nielen vitamín C, ale aj oveľa nebezpečnejšie prídavné látky – v podobe plesní a nebezpečných baktérií, uvádza štúdia rešpektovaného vedeckého časopisu Environmental Health.
Konzumácia takýchto nápojov môže podľa nej zaviesť do tela potenciálne patogénne baktérie.
Kľúčom je správne a dôkladné umytie citrónu, ako aj kefka, ale to sa zriedka robí kdekoľvek – a dokonca aj doma.V rozsiahlej štúdii vedci analyzovali 76 vzoriek citrónov z rôznych reštaurácií a barov tak, že citróny z čaju odstránili hneď po podaní.
V 70 percentách z nich našli stopy mikróbov vrátane huby Candida Albicans, baktérie Escherichia coli, Helicobacter pylori a Listera monocytogenes.
Hoci sú citróny známe svojimi antimikrobiálnymi vlastnosťami, táto štúdia naznačuje, že na nich môže prežiť veľké množstvo baktérií a húb, uzavreli vedci.Dodávajú, že mikróby na citrónoch sú jasným dôkazom zlého hygienického štandardu.
Klinický mikrobiológ Philip Tierno z Langone Medical Center robil podobný výskum s citrónmi a pri jednom z nich našiel na vzorkách citrónov stopy ľudských výkalov.
Tvrdí, že hlavným problémom je, že čašníci si nedostatočne umývajú ruky, nekrájajú citróny na čistých plochách, používajú špinavé nože, ale ani citrón pred krájaním dôkladne neumývajú.
Takto sa na doskách a noži nachádzajú baktérie, ktoré neskôr prídu na každý ďalší citrón, aj keď bol predtým umytý.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Je prekvapujúce, že človek nemá na čo dnes myslieť. Ak sú citróny plné baktérií, nemôžeme sa spoliehať ani na taký základný prvok ako vitamín C. Možno by bolo lepšie prejsť na umelé nápoje, ktoré majú presne určené zloženie a nemusíme sa trápiť s potenciálnymi nebezpečenstvami v prírodnom ovocí. Čo si myslíte?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?