To, či bude boršč chutný, závisí najmä od výberu ingrediencií.
Povieme si o dvoch prísadách, ktoré môžu pokaziť chuť boršču.
Čo by sa do boršču nemalo pridávať
Po prvé, profesionálni odborníci na varenie dôrazne neodporúčajú pridávať do boršču zemiaky.
Faktom je, že zemiaky môžu prehlušiť chuť ostatných ingrediencií.
Okrem toho táto škrobnatá zelenina robí boršč ťažším a menej diétnym.
Po druhé, do boršču by ste nemali pridávať ocot, aby ste mu dodali kyslosť.Aj malý nadbytok octu môže beznádejne zničiť chuť boršču.
Skúsení kuchári radia na pridanie kyslosti použiť paradajkový pretlak alebo citrónovú šťavu.
Nesúhlasím s tvrdením autora článku. Myslím si, že zemiaky môžu byť skvelým doplnkom do boršču, ak sú správne použité. Možno výber ingrediencií a postup prípravy ovplyvňuje výslednú chuť viac než samotné zemiaky. Možno by bolo vhodné skúsiť iné prístupy, než ich úplné vylúčenie zo receptu.