Je nepravdepodobné, že by niekto z nás pociťoval túžbu zjesť niečo ťažké a horúce, keď za oknom praží slnko..
Preto v lete veľa ľudí uprednostňuje starú dobrú okroshku.Ak vás už toto jedlo omrzelo, dajte na radu odborníka z publikácie siete BelNovosti, uvarte Julii Arkhipovu a pripravte španielske gazpacho – najlepšiu možnosť obeda na horúce letné dni..
Ak to chcete urobiť, budete musieť ísť do obchodu s nasledujúcim zoznamom produktov:
Neznepokojujte sa tým, že zoznam ingrediencií vyzerá celkom pôsobivo – proces varenia vám nezaberie viac ako pol hodiny.
Paradajky najskôr zbavte šupky – pre uľahčenie na nich urobte zárezy v tvare kríža a vložte ich na 30 sekúnd do vriacej vody.Potom ich preneste do ľadovej vody – po takýchto manipuláciách sa budete môcť ľahko zbaviť pokožky.
Paradajky nakrájame na kúsky, uhorku ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky.Urobte to isté s paprikou a nakrájajte cibuľu a cesnak.
Teraz rozmixujte všetku nakrájanú zeleninu s octom, olivovým olejom, soľou, korením, pomarančovou šťavou a bazalkou v mixéri do hladka.
Zostáva len naliať polievku do veľkej misy a umiestniť ju do chladničky, kde vychladne.Pred podávaním jedlo ochutnajte a ak to považujete za potrebné, pridajte ešte soľ alebo korenie.
Zo zúfalej horúčavy nás autor článku presmeroval k výbornému receptu na osviežujúcu polievku. Avšak nájsť v obchode 1 kg paradajok a 1/4 šálky čerstvej bazalky v letný deň môže byť úloha hodná Herkula. Možno by bolo užitočné ponúknuť aj alternatívy s ľahšie dostupnými surovinami pre nás, čo žijeme mimo mesta.