HomeJedloNielen okroshka: lahodný recept na studenú polievku, ktorá vás toto leto ochladí

Nielen okroshka: lahodný recept na studenú polievku, ktorá vás toto leto ochladí

Je nepravdepodobné, že by niekto z nás pociťoval túžbu zjesť niečo ťažké a horúce, keď za oknom praží slnko..

Preto v lete veľa ľudí uprednostňuje starú dobrú okroshku.Ak vás už toto jedlo omrzelo, dajte na radu odborníka z publikácie siete BelNovosti, uvarte Julii Arkhipovu a pripravte španielske gazpacho – najlepšiu možnosť obeda na horúce letné dni..

Ak to chcete urobiť, budete musieť ísť do obchodu s nasledujúcim zoznamom produktov:

  • 1 kg paradajok.
  • 1 uhorka (veľká).
  • 2 papriky (použite červenú a zelenú).
  • 1/3 šálky čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy.
  • 1 červená cibuľa (malá).
  • 1 strúčik cesnaku.
  • 1 lyžica jablčného octu.
  • 1/4 šálky olivového oleja.
  • 1/4 lyžičky soli.
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia.
  • 1/4 šálky čerstvej bazalky.
  • Neznepokojujte sa tým, že zoznam ingrediencií vyzerá celkom pôsobivo – proces varenia vám nezaberie viac ako pol hodiny.

    Paradajky najskôr zbavte šupky – pre uľahčenie na nich urobte zárezy v tvare kríža a vložte ich na 30 sekúnd do vriacej vody.Potom ich preneste do ľadovej vody – po takýchto manipuláciách sa budete môcť ľahko zbaviť pokožky.

    Paradajky nakrájame na kúsky, uhorku ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky.Urobte to isté s paprikou a nakrájajte cibuľu a cesnak.

    Teraz rozmixujte všetku nakrájanú zeleninu s octom, olivovým olejom, soľou, korením, pomarančovou šťavou a bazalkou v mixéri do hladka.

    Zostáva len naliať polievku do veľkej misy a umiestniť ju do chladničky, kde vychladne.Pred podávaním jedlo ochutnajte a ak to považujete za potrebné, pridajte ešte soľ alebo korenie.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře