Je známe, že korenie je jedným z najjednoduchších a najdostupnejších spôsobov, ako urobiť aj to najjednoduchšie jedlo rafinovanejšie, aromatickejšie a chutnejšie..
Aby však koreniny dosiahli svoj maximálny potenciál, je potrebné ich správne skladovať..
Odborníčka nášho časopisu v oblasti varenia a varenia, kuchárka Yulia Arkhipova, zdôrazňuje tri hlavné body.
čo sú zač?
Nekupujte mleté korenie
Ak je to možné, odporúča sa kupovať koreniny celé a pomlieť ich hneď pri použití.Presne to robia profesionálni kuchári.
Kapacita
Často môžete vidieť korenie uložené v krásnych priehľadných dózach.Toto je omyl.Tiež sa nedajú skladovať v zakúpených vreciach.
Jediným správnym riešením je kúpa vzduchotesných nádob.
Svetlo a teplota
Korenie potrebuje len dve podmienky: neprítomnosť svetla a relatívny chlad.V tomto prípade zostanú čo najvoňavejšie po dlhú dobu.
Nie som si úplne istá s tvrdením, že korenie potrebuje neprítomnosť svetla a relatívny chlad na správne skladovanie. Často som používala korenie uskladnené vo funkcionalistických kuchynských policovkách, ktoré boli vždy na dosah svetla a pri bežnej izbovej teplote. Myslíte, že tieto faktory v skutočnosti ovplyvňujú chuť a aromatickosť korenia? Možno by bolo zaujímavé preveriť aj ďalšie možnosti skladovania.