Citróny majú silnú chuť, a preto ich profesionálni kuchári často používajú v kuchyni.
S ich pomocou môžete vždy pridať nezvyčajné poznámky k celkom klasickým jedlám a známym výrobkom..
Aby však boli experimenty úspešné, musíte sa najskôr naučiť, ako ich správne aplikovať, objasňuje kuchárka Julia Arkhipova z nášho časopisu.
Ako môžete použiť citrón pri varení?
Perfektná ryža
Ak chcete, aby bola vaša príloha s ryžou vždy dokonalá, existuje jeden trik, ktorý by ste mali vedieť.Vložte ryžu do hrnca, pridajte vodu a počkajte, kým sa uvarí.
Potom musíte pridať lyžicu citrónovej šťavy.Ryža bude určite drobivá.
Pre čerstvosť ostatného ovocia
Ak máte radi ovocné šaláty, určite pridajte trochu citrónovej šťavy.Vďaka tomu si ostatné komponenty dokážu zachovať atraktívny vzhľad.
Vynikajúce zemiakové placky
Ak nechcete, aby zemiaky sčerneli, pridajte trochu citrónovej šťavy.V tomto prípade bude jedlo chutné a krásne.
Predtým sme hovorili o tom, ako vyrobiť domáce korenie z citrónov.
Nie všetky ženy doma majú radosť z kulinárskych experimentov s citrónmi. Aj keď je pravda, že citróny dodávajú jedlám špeciálnu chuť, možno nie všetky sa cítia pohodlne s ich používaním. Asi by bolo zaujímavé sa podeliť s týmto článkom s priateľmi a možno sa niečo nové naučiť!