Príloha na báze ryžových zŕn je ideálna ku každému jedlu..
Asi každá gazdinka sa už stretla s tým, že ani drahý kvalitný výrobok nie je vždy drobivý a chutný..
Odborníčka na varenie z nášho magazínu, kuchárka Julia Arkhipova, preto radí pri varení prílohy pridávať do panvice špeciálne tajné ingrediencie.
O akých prísadách hovoríme?
Zelený čaj
Mnohých prekvapí fakt, že zelený čaj má na ryžu veľmi silný účinok.Cereálie sú neuveriteľne drobivé a krásne.
Jedno vrecúško vystačí na štandardnú porciu ryže.
Komponent by sa mal zaviesť ihneď po varení.
Jazmínový čaj
Táto možnosť je ideálna pre tých, ktorí milujú gurmánsku kuchyňu.Vďaka jazmínovému čaju bude ryža skutočne jedinečná.Príloha je ideálna z estetického hľadiska: zrná vyzerajú celistvo a neprepečú sa.
Jasmínový čaj tiež dodáva jemnú vôňu a náznak chuti.
Vážim vaše odporúčania ohľadne pridávania zeleného a jazmínového čaju pri varení ryže. Sú to zaujímavé alternatívy, ktoré môžu pridať nový rozmer chuti do jedla. Avšak osobne preferujem tradičné spôsoby prípravy ryžovej prílohy a radšej zostanem verná osvedčeným kombináciám prísad, ktoré mi najviac chutia. Možno by bolo zaujímavé doplniť aj tipy pre tých, čo uprednostňujú klasický prístup k vareniu ryže.