Ázijská kuchyňa je známa množstvom naozaj chutných jedál.
Okrem toho má Ázia osobitný prístup k príprave mäsových jedál.
V tejto časti sveta napríklad nie je zvykom marinovať mäso v kefíre alebo octe.
Inými slovami, Ázijci sa snažia nepoužívať kyslé tekutiny na zmäkčenie kúskov mäsa.
Používa sa sójová omáčka.Práve vďaka nej získava mäso skutočnú jemnosť.
O tomto dôležitom bode porozprávala Júlia Archipovová, expertka internetového vydania Belnovosti v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie.
Prečo by ste nemali marinovať mäso v octe alebo kefíre
Áno, tieto tekutiny sú celkom dobré na zmäkčenie kúskov mäsa.
Je tu však jeden vážny problém: ak v takejto marináde necháte mäso o niečo dlhšie, ako by malo byť, namiesto jemného pokrmu získate veľmi tvrdé jedlo.
Podobný efekt môže nastať, ak je marináda príliš kyslá.
Prečo je sójová omáčka dobrá marináda
Používanie tohto výrobku zabezpečuje zmäknutie mäsa.
Mäsové výrobky si zachovajú svoju krehkosť a šťavnatosť, aj keď sa ponechajú v sójovej omáčke príliš dlho.
Produkt fermentácie sójových bôbov je dobrý aj preto, že na rozdiel od octu obsahuje mnoho dôležitých zložiek pre ľudský organizmus.Vďaka tejto marináde je mäsový pokrm zdravší.