Už vás ráno nebaví pripravovať štandardné miešané vajíčka?
Nie je žiadnym prekvapením, že toto jedlo sa na vašom stole objavuje tak často, že vás mohlo unaviť.
Musíte sa však úplne vzdať vaječných raňajok?
Samozrejme, že nie! Stačí jedlo trochu obohatiť a môžete si povedať: ‚Wow, to je niečo nové a iné!‘
Existuje jedlo známe ako ‚miešané vajíčka v oblakoch‘.
Pripraviť ho je celkom jednoduché, zdôrazňuje Julia Archipovová, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, odborníčka internetového vydania Belnovosti v oblasti kulinárstva.
Recept na miešané vajíčka
Vezmite slepačie vajce a opatrne oddelte žĺtok od bielka.
Opatrnosť je veľmi dôležitá: žĺtok musí zostať celý.
Bielok dobre vyšľahajte, až kým nedosiahnete tuhé špičky. To je tajomstvom neuveriteľnej jemnosti budúceho pokrmu.
Pripravte si plech na pečenie, položte naň pergamen, ktorý potriete tenkou vrstvou rastlinného oleja, a vložte vyšľahaný bielok.
Vytvorte ‚hniezdo‘ a plech s celým obsahom vložte do rúry predhriatej na 200 stupňov Celzia.
Po 5 minútach pečenia vyberte plech a do ‚mraku‘ vložte predtým oddelený žĺtok. Vráťte ‚konštrukciu‘ späť do rúry.
Druhá fáza pečenia by mala trvať 3 minúty.
Výsledkom bude veľmi krásny pokrm. ‚Obláčiky‘ budú vyzerať naozaj sviežo.
Chuť a konzistencia miešaných vajec vás určite nesklamú. Príjemná chuť, jemný bielok a roztierateľný žĺtok vás presvedčia o dokonalých raňajkách.