Neporovnateľný koláč s kyslou smotanou a ovocím je dokonalou sladkou pochúťkou na každú príležitosť. Tento koláč kombinuje lahodnú smotanovú náplň s jemným pečivom a čerstvým ovocím, čo ho robí vynikajúcim doplnkom k popoludňajšiemu čaju alebo káve. Recept je jednoduchý a výsledok je úplne božský.
Ingrediencie:
Cesto:
Náplň:
Postup:
1) Príprava cesta: Žĺtky vyšľaháme so 100 g cukru, pridáme mäkké maslo a premiešame. Potom vmiešame preosiatu múku a prášok do pečiva, čím vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na dve časti a dáme na 30 minút do chladničky.
2) Príprava náplne: Bielky vyšľaháme do peny, postupne pridáme 130 g cukru a vanilkový cukor. Potom vmiešame kyslú smotanu a škrob, všetko dôkladne vymiešame do hladka. Višne obalíme v škrobe.
3) Zostavenie torty: Formu vyložíme papierom na pečenie. Väčšinu cesta rovnomerne navrstvíme na dno, pridáme smotanovú náplň a čerešne. Druhú menšiu časť cesta nastrúhame na hrubom strúhadle a posypeme na vrch.
4) Pečenie: Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 40-45 minút, kým koláč nie je zlatistý.
5) Podávanie: Pred podávaním nechajte koláč vychladnúť a potom si vychutnajte jeho neodolateľnú chuť.
Orechové kávové koláčiky, ktoré sa doslova rozplývajú v ústach.
Záver
Tento neporovnateľný koláč s kyslou smotanou a ovocím je dôkazom, že neuveriteľne chutné dezerty nemusia vyžadovať zložitú prípravu. Ideálny pre milovníkov sladkého, ktorí chcú urobiť dojem na svojich hostí alebo si len tak vychutnať kúsok lahodného koláča. Príprava zaberie minimum času, ale na výsledok budete dlho spomínať.