HomeReceptyNepečený koláč s mascarpone a vanilkovým krémom na čokoládových piškótach - osviežujúca...

Nepečený koláč s mascarpone a vanilkovým krémom na čokoládových piškótach – osviežujúca delikatesa z mrazničky

Táto osviežujúca nepečená torta s mascarpone a vanilkovým krémom je ideálnym dezertom na dni, keď hľadáte niečo sladké a ľahké zároveň.Kombinácia hladkého mascarpone, vanilky a čokoládových sušienok vytvára dokonalú harmóniu chutí, ktorá poteší každého mlsného jazýčka.Koláč sa ľahko pripravuje, pretože si nevyžaduje pečenie, a jeho mrazená štruktúra zaručuje čerstvosť a ľahkosť.Ideálny dezert na rodinné oslavy alebo osvieženie po výdatnom jedle!

Navštívte aj našu skupinu Sladké inšpirácie na recepty na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.

Nepečený smascarpone koláč a vanilkový krém na čokoládových sušienkach

Čo budeme potrebovať:

  • 500 ml smotany na šľahanie.
  • 500 g mascarpone.
  • 200 g práškového cukru.
  • 200 g čokoládových sušienok.
  • 15 g instantnej kávy.
  • Vanilková esencia.
  • Zložky na zdobenie:

  • 100 ml smotany na šľahanie.
  • 40 g práškového cukru.
  • 1 polievková lyžica pyré z červeného ovocia.
  • Ako postupovať:

    1.V miske zmiešajte 500 g mascarpone s 200 g práškového cukru a miešajte, kým zmes nebude hladká.

    2.Pridáme 500 ml smotany na šľahanie a šľaháme, kým zmes nie je tuhá.

    3.Zmes rozdeľte na dve časti.

    4.Do jednej polovice pridajte vanilkovú esenciu a vyšľahajte.

    5.Vanilkový krém nechajte v chladničke, kým nebude pripravený na použitie.

    6.V druhej miske zmiešajte 15 g instantnej kávy s 30 g cukru a 30 ml vody.

    7.Pridajte druhú polovicu pripraveného krému a vymiešajte do hladka.

    8.Krém skladujte v chladničke, kým nebude pripravený na použitie.

    9.Na dno formy s priemerom 21 cm poukladáme čokoládové sušienky, na ne rozotrieme kávový krém, pridáme ďalšiu vrstvu sušienok a navrstvíme vanilkový krém.

    10.Koláč vložte na noc do mrazničky.

    11.Pred podávaním vyšľahajte 100 ml smotany na šľahanie.

    12. Časť šľahačky si nechajte na ozdobu a zvyšok zmiešajte s ovocným pyré.

    13.Tortu ozdobíme krémovými kvetmi a uchováme v mrazničke až do podávania.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej skupine Prima kuchárka na Facebooku a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?