Pozbierali ste obrovskú úrodu cukiet a neviete, čo z nich pripraviť?
Existuje niekoľko veľmi zaujímavých receptov.Jedným z nich je francúzska omeleta.
Ak zmiešate nastrúhanú cuketu so surovými vajcami a múkou, získate neuveriteľne chutné a výdatné raňajky.
Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, sa podelila o svoj recept na skvostné jedlo z cukety.
Ako pripraviť francúzsku omeletu s cuketami
Vezmite jednu malú cuketu.Ak je jej šupka príliš tvrdá, vopred ju odrežte.
Ovocie nastrúhajte na strúhadle a získanú zmes pošlite do misy.
Do tej istej nádoby rozbijeme dve vajcia, pridáme soľ a korenie podľa chuti a prisypeme trochu múky (stačí jedna polievková lyžica).
Zmes dôkladne premiešame, nalejeme do rozohriatej panvice, na ktorej sme vopred roztopili kúsok rastlinného oleja, a prikryjeme pokrievkou.
Po 5 minútach odstráňte pokrievku, omeletu otočte a smažte ju rovnaký čas.
Výsledkom bude hustá a červenkastá ‚placka‘, ktorej chuť vás určite poteší.