HomeJedloNejedzte takto nakladané uhorky - otrávite sa

Nejedzte takto nakladané uhorky – otrávite sa

Určite vás zmiatla biela usadenina, ktorá sa nahromadila na čerstvých uhorkách, alebo sa obávate o plynatosť uhoriek.Niektorí si mohli všimnúť aj biely povlak, ktorý pripomína pleseň.Sú tieto príznaky znehodnotenia produktu? Po ktorých kyslých uhorkách by sme nemali siahať?.
Kyslé uhorky sú pokladom zdravia.Odborníci odporúčajú jesť nakladané uhorky, no treba mať na pamäti, že naše obľúbené uhorky sa môžu stať zdrojom toxínov.Stačí chvíľka nepozornosti.Pozrite sa, ktoré uhorky nejesť.
Nejedzte také uhorky.Môže spôsobiť otravu
Počas procesu nakladania uhoriek si môžete všimnúť jeden rušivý príznak: biely kvasinkový sediment.Hoci nie je toxický, mali by sme sa ho čo najskôr zbaviť.Dôvod je jednoduchý – môže negatívne ovplyvniť chuť a trvanlivosť našich uhoriek.Fermentovaný odpad môže niekomu pripomínať pleseň.A to by mal byť dôvod na obavy.Ak na svojich uhorkách spozorujete pleseň, v žiadnom prípade ich nejedzte.
Plesne sú krehké.Okrem iného môže viesť k tráviacim ťažkostiam a otravám jedlom, preto by sme sa jej mali vyhýbať ako moru.Uhorky nie sú imúnne voči plesniam, ktoré sa môžu objaviť napríklad pri neuzavretej nádobe.Ako teda rozoznáte pleseň od kvasníc? Formy sú rôznych farieb: šedá, modrá, oranžová, ale niekedy aj biela.Na rozdiel od fermentačného kalu však pleseň nie je homogénna.
Biele zvyšky na uhorkách.Je to štet?
Biele zvyšky na nakladaných uhorkách nie sú príznakom plesne.Nie je to nikto iný ako baktérie mliečneho kvasenia.Sú jednou z najzdravších ingrediencií týchto dezertov, takže takéto uhorky môžete jesť bez obáv.Baktérie mliečneho kvasenia sú mimoriadne užitočné pre naše zdravie.Regulujú zloženie črevnej mikroflóry, čo má za následok lepšie trávenie a uľahčuje vylučovanie toxínov z tela.
Splynovanie uhoriek.ŠČo to znamená?
Niekoho môže znepokojovať skutočnosť, že uhorky po otvorení začnú „rásť“.To však neznamená, že sa produkt pokazil.Práve naopak: ide o prirodzený príznak fermentačného procesu, ktorý je nevyhnutný pre dokonalé starnutie.Plyn, ktorý vidíme v uhorkách, produkujú baktérie mliečneho kvasenia.Tieto mikroorganizmy produkujú oxid uhličitý, ktorý je zodpovedný za tento efekt.Aby sa takéto uhorky mohli bez obáv konzumovať.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře