Nie každý vie, že niekedy aj jedna dobre zvolená prísada môže úplne zmeniť chuť dusenej kapusty.
Preto sa do zloženia pokrmu môžu vniesť rôzne prísady.
Vďaka tomuto prístupu bude možné pripraviť to isté jedlo vždy iným spôsobom, uviedla kulinárska expertka nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Čo sa dá do jedla pridať
Údené kuracie mäso alebo mäso
Ak chcete, aby bol pokrm sýty, chutný a aromatický, stojí za to zvážiť možnosť zaradiť do zmesi údené mäso.Je to ideálna možnosť pre ľahké zeleninové jedlo.
Výrobok sa nakrája a vkladá do hlavnej kompozície približne 10-15 minút pred úplným uvarením.
Konzervovaná fazuľa
Samozrejme, môžete použiť aj čerstvú fazuľu, ale musí byť namočená a uvarená do úplného uvarenia.S konzervovaným výrobkom je všetko oveľa jednoduchšie.
Strukovinovú kultúru vložte asi 10 minút pred koncom varenia.
Sušené slivky
Tento variant mnohých prekvapí, pretože táto kombinácia sa zdá byť nezvyčajná.Najskôr prepláchneme správne množstvo sušených sliviek pod horúcou vodou a necháme ich 30 minút namočené.
Potom ich treba osušiť a nakrájať.Zložku vložíme desať minút pred jej úplným uvarením.
Pripraviť dusenú kapustu s údeným mäsom a sušenými slivkami? To je naozaj netradičný recept! Možno skúsim a podelím sa o výsledok susedom, budú ma mať za kuchára špičkového!