Ak musíte prvýkrát variť smaženie, nemôžete si pomôcť, ale premýšľajte o tom, ktorú zeleninu dáte na panvicu ako prvú..
Pravidelné vyprážanie je tandem cibule a mrkvy.A existujú pravidlá pre poradie, v ktorom sa pražia.
Odborníčka nášho magazínu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako pripraviť pečenú zeleninu.
Kto je prvý: technológia varenia
Okrem receptu treba vedieť, čo a ako treba spracovať.
V prípade vyprážania, ak začnete smažiť mrkvu a potom pridáte cibuľu, cibuľa sa neopečie, ale bude dusená.
Nezáleží na tom len pri príprave zmesi na rôznych panviciach.
V iných prípadoch profesionáli vždy najskôr opečú cibuľu.
Ako konať
1.Cibuľu smažte na miernom ohni 2-3 minúty za občasného miešania.
Dôležité je vyprážať ho, aby stihol zhnednúť, ale neprihorieť.
2.Keď je pripravený, znížte oheň a pridajte nastrúhanú alebo nakrájanú mrkvu na panvicu s cibuľou.
3.Potom sa zelenina varí, kým mrkva nezmäkne.
4.Mrkva, na rozdiel od cibule, sa smaží na miernom ohni, aby sa stihla uvariť a nespálila.
5.Zmes sa musí miešať, aby sa zabezpečilo rovnomerné varenie zeleniny.
Po pridaní mrkvy do panvice je doba varenia 5-7 minút.
Správne pripravená zeleninová zmes určí chuť polievky či šalátu, ale aj ďalších jedál, ktoré sa gazdiná chystá s prídavkom praženia pripraviť.
Ďakujem za cenné informácie. Avšak, kúzlo varenia v cibuľi a mrkve vidím trochu inak. Možno cibuľu mám tendenciu najprv opekať vo viac oleja, ale nemohla by byť táto metóda zaujímavou variáciou?