HomeJedloNajlepší spôsob prípravy zeleniny na vyprážanie: cibuľa alebo mrkva?

Najlepší spôsob prípravy zeleniny na vyprážanie: cibuľa alebo mrkva?

Ak musíte prvýkrát variť smaženie, nemôžete si pomôcť, ale premýšľajte o tom, ktorú zeleninu dáte na panvicu ako prvú..

Pravidelné vyprážanie je tandem cibule a mrkvy.A existujú pravidlá pre poradie, v ktorom sa pražia.

Odborníčka nášho magazínu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako pripraviť pečenú zeleninu.

Kto je prvý: technológia varenia

Okrem receptu treba vedieť, čo a ako treba spracovať.

V prípade vyprážania, ak začnete smažiť mrkvu a potom pridáte cibuľu, cibuľa sa neopečie, ale bude dusená.

Nezáleží na tom len pri príprave zmesi na rôznych panviciach.

V iných prípadoch profesionáli vždy najskôr opečú cibuľu.

Ako konať

1.Cibuľu smažte na miernom ohni 2-3 minúty za občasného miešania.

Dôležité je vyprážať ho, aby stihol zhnednúť, ale neprihorieť.

2.Keď je pripravený, znížte oheň a pridajte nastrúhanú alebo nakrájanú mrkvu na panvicu s cibuľou.

3.Potom sa zelenina varí, kým mrkva nezmäkne.

4.Mrkva, na rozdiel od cibule, sa smaží na miernom ohni, aby sa stihla uvariť a nespálila.

5.Zmes sa musí miešať, aby sa zabezpečilo rovnomerné varenie zeleniny.

Po pridaní mrkvy do panvice je doba varenia 5-7 minút.

Správne pripravená zeleninová zmes určí chuť polievky či šalátu, ale aj ďalších jedál, ktoré sa gazdiná chystá s prídavkom praženia pripraviť.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře