HomeRastlinyNajchutnejšie zemiaky všetkých čias: tento recept rozpálil internet

Najchutnejšie zemiaky všetkých čias: tento recept rozpálil internet

Šťavnatých, chutných, chrumkavých, lahodných a pečených zemiakov nie je nikdy dosť! Preskúmali sme veľa receptov a s týmto receptom získate najchrumkavejšie pečené zemiaky s dalmátskym korením.
Už slintáš? neboj sa.a my! Uistite sa, že máte všetko, čo potrebujete, umyte riad a smer kuchyne.Za pol hodinu si vychutnáte hedonistický obed, píše Slobodna Dalmacija.
Pečené zemiaky s dalmatínskym korením.
Ingrediencie:
6 zemiakov.
6 strúčikov cesnaku.
4 listy čerstvej šalvie.
2 vetvičky rozmarínu.
2 vetvičky tymiánu.
olivový olej.
soľ, korenie.
Príprava:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky (podľa veľkosti na polovice alebo štvrtiny, môžeme ich nakrájať aj na plátky, ale potom skrátime čas varenia) a uvaríme v studenej osolenej vode.
Po zovretí vody zemiaky varíme 5-10 minút podľa veľkosti.Nemusí sa variť, dôležité je len to, aby bola vonkajšia časť mäkká.Potom ju dobre sceďte, nahrubo pretrepte v sitku (to je dôležité pre chrumkavosť) a nechajte postáť, aby z nej mohla vychádzať viac pary.
Počas tejto doby vyhrejte rúru na 200 stupňov a vložte do nej nádobu, v ktorej budete piecť zemiaky.
Do rozohriatej zapekacej misy dáme olivový olej, pridáme zemiaky, koreniny a celé, nenaolejované strúčiky cesnaku.Všetko osoľte, pretrepte, aby sa soľ a olej lepšie rozdelili, uistite sa, že zemiaky sú v jednotnej vrstve a panvicu vráťte do rúry.
Pečte ich asi 20 minút, potom ich obráťte a dopečte, kým nie sú zvonka chrumkavé a vnútri mäkké.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře