Šťavnatých, chutných, chrumkavých, lahodných a pečených zemiakov nie je nikdy dosť! Preskúmali sme veľa receptov a s týmto receptom získate najchrumkavejšie pečené zemiaky s dalmátskym korením.
Už slintáš? neboj sa.a my! Uistite sa, že máte všetko, čo potrebujete, umyte riad a smer kuchyne.Za pol hodinu si vychutnáte hedonistický obed, píše Slobodna Dalmacija.
Pečené zemiaky s dalmatínskym korením.
Ingrediencie:
6 zemiakov.
6 strúčikov cesnaku.
4 listy čerstvej šalvie.
2 vetvičky rozmarínu.
2 vetvičky tymiánu.
olivový olej.
soľ, korenie.
Príprava:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky (podľa veľkosti na polovice alebo štvrtiny, môžeme ich nakrájať aj na plátky, ale potom skrátime čas varenia) a uvaríme v studenej osolenej vode.
Po zovretí vody zemiaky varíme 5-10 minút podľa veľkosti.Nemusí sa variť, dôležité je len to, aby bola vonkajšia časť mäkká.Potom ju dobre sceďte, nahrubo pretrepte v sitku (to je dôležité pre chrumkavosť) a nechajte postáť, aby z nej mohla vychádzať viac pary.
Počas tejto doby vyhrejte rúru na 200 stupňov a vložte do nej nádobu, v ktorej budete piecť zemiaky.
Do rozohriatej zapekacej misy dáme olivový olej, pridáme zemiaky, koreniny a celé, nenaolejované strúčiky cesnaku.Všetko osoľte, pretrepte, aby sa soľ a olej lepšie rozdelili, uistite sa, že zemiaky sú v jednotnej vrstve a panvicu vráťte do rúry.
Pečte ich asi 20 minút, potom ich obráťte a dopečte, kým nie sú zvonka chrumkavé a vnútri mäkké.
Ako som šťastná za tento recept! No musím povedať, že som trochu sklamaná z množstva česnaku. Neviem, či by to nebol prehnaný cesnakový zážitok. Snáď ho trochu znížim pri ďalšom pokuse!