Klasický recept na nakladané paradajky je celá zelenina s cibuľou a novým korením..
Občerstvenie, ktoré sa v zime vždy hodí na stôl.Existuje však spôsob, ako pripraviť paradajky na zimu, ktoré by nebolo hanbou položiť na sviatočný stôl..
Ako variť nám prezradila odborníčka nášho magazínu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie.
Budete potrebovať:
Ako variť
1.Na rolovanie vyberte „smotanové“ paradajky s hustou dužinou a šupkou.Je potrebné ich umyť a nakrájať na štyri časti.
2.Dáme do misy, posypeme soľou, cukrom, koriandrom a pridáme cesnak pretlačený lisom.Miešajte a pridajte ocot a rastlinný olej, nechajte 15 minút.
3.Obrobok vložíme do sterilizovaných pohárov až na vrchol a prikryjeme viečkami.
4.Poháre vložte do panvice s vodou a všetko položte na oheň, aby ste ich sterilizovali 15-20 minút.
5.Keď sú pripravené, zrolujte poháre, otočte ich a držte ich pod prikrývkou, kým nevychladnú, a potom ich odložte na uskladnenie.
Pridanie nového korenia a ocotu je isto osviežujúcou zmenou receptu, ale čo tým konkrétne pridáme do chuti paradajok? Možno by bolo zaujímavé otestovať variant bez tohto prídavku, aby sme porovnali výsledok a zdôraznili prírodnú chuť zeleniny.