HomeReceptyMrkvový koláč z jogurtu a ovsených vločiek s medovým tvarohovým krémom a...

Mrkvový koláč z jogurtu a ovsených vločiek s medovým tvarohovým krémom a orechami

Mrkvová torta z jogurtu a ovsených vločiek s medovou smascarpone tvarohovou polevou a orechmi je lahodnou kombináciou zdravých surovín s nádychom jednoduchosti.Tento koláč je bohatý na mrkvové vitamíny a zároveň ponúka lahodný krém z tvarohu, mascarpone a medu.Ak hľadáte niečo, čím by ste osviežili svoju zbierku receptov na koláče, tu je skvelá voľba.

Navštívte aj našu skupinu Sladké inšpirácie na recepty na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.

Mrkvový koláč s jogurtovou a ovsenou smascarpone polevou a mletými orechmi

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 150 g mrkvy.
  • 1 vajce.
  • 100 g bieleho jogurtu.
  • štipka mletej škorice.
  • 25 g ovsených vločiek.
  • 25 g ovsenej múky.
  • 25 kukuričnej múky.
  • 1/3 čajovej lyžičky prášku do pečiva.
  • 1/3 čajovej lyžičky sódy bikarbóny.
  • Iné:

  • Olivový olej – na vyprážanie.
  • Smotana:

  • 200 g hrudkovitého/smotanového syra.
  • 100 g mascarpone.
  • med – podľa chuti.
  • štipka vanilky.
  • Na zdobenie a posypanie:

  • 50 g mletých vlašských orechov.
  • Ako postupovať:

    1. Cesto: Očistenú a nastrúhanú mrkvu vložíme do misy, rozklepneme vajce, pridáme biely jogurt a ochutíme štipkou mletej škorice – premiešame stierkou.Potom do misy nasypeme ovsené vločky, prisypeme ovsenú a kukuričnú múku, vmiešame prášok do pečiva a sódu bikarbónu – premiešame.

    2.Okrúhlu formu bez dna vložíme do panvice s mierne rozohriatym olivovým olejom a vzniknuté cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti – opečieme ich z oboch strán na miernom ohni dozlatista.Po usmažení ich preložíme na tanier a necháme vychladnúť.

    3. Krém: Do nádoby vložíme hrudkový alebo tvarohový syr, ktorý ochutíme medom a tekutou vanilkou – ručným mixérom rozmixujeme do hladka.

    4.Prvý kus cesta položte na veľký okrúhly tanier a naň rozotrite prvú vrstvu krému.Prikryte druhým kúskom cesta, na ktorý naneste a rozotrite druhú vrstvu krému a postup ešte raz zopakujte.

    5.Potom celú tortu natrite poslednou vrstvou krému a pekne ju uhlaďte.Celý koláč posypeme mletými vlašskými orechmi a dáme ho na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.

    6.Mrkvový koláč podávajte v panvici s bielou jogurtovou a ovsenou smascarpone tvarohovou polevou a mletými orechmi so slávou a nadšením.

    Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Ako dosiahnuť, aby bolo vláknité mäso jemné, šťavnaté a chutné: pomôže vám jednoduchá prísada

    Keď sa gazdiná zamýšľa nad tým, ako by mohla zlepšiť chuť a štruktúru mäsa, ako prvé jej napadne marinovanie. Je to určite účinná...

    Kuracie srdcia a žalúdky na víne s pečenou zeleninou a čerstvou petržlenovou nátierkou

    Tento recept na kuracie srdcia a žalúdky na víne s pečenou zeleninou je skvelou voľbou pre každého, kto miluje jedlá plné chuti a vône.Krehké...

    Jablkový koláč z troch pohárov: nastrúhajte jablká a zmiešajte ingrediencie – zvládne to každý

    Neviete, kam dať jablká z vidieka? Potom je tento článok určený pre vás.Prezradíme vám recept na vynikajúci jablkový koláč 'Tri poháre', s ktorého...

    Aké chyby zničia arómu a chuť kávy: robí ich mnoho ľudí

    Niekedy sme prekvapení, aký dobrý nápoj sa podáva v kaviarni: doma si taký nápoj nemôžete pripraviť. Domnievame sa, že dôvody sú jednoduché: kvalitné...

    Nedávné komentáře