Mrkvová torta z jogurtu a ovsených vločiek s medovou smascarpone tvarohovou polevou a orechmi je lahodnou kombináciou zdravých surovín s nádychom jednoduchosti.Tento koláč je bohatý na mrkvové vitamíny a zároveň ponúka lahodný krém z tvarohu, mascarpone a medu.Ak hľadáte niečo, čím by ste osviežili svoju zbierku receptov na koláče, tu je skvelá voľba.
Navštívte aj našu skupinu Sladké inšpirácie na recepty na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.
Mrkvový koláč s jogurtovou a ovsenou smascarpone polevou a mletými orechmi
Čo budeme potrebovať:
Cesto:
Iné:
Smotana:
Na zdobenie a posypanie:
Ako postupovať:
1. Cesto: Očistenú a nastrúhanú mrkvu vložíme do misy, rozklepneme vajce, pridáme biely jogurt a ochutíme štipkou mletej škorice – premiešame stierkou.Potom do misy nasypeme ovsené vločky, prisypeme ovsenú a kukuričnú múku, vmiešame prášok do pečiva a sódu bikarbónu – premiešame.
2.Okrúhlu formu bez dna vložíme do panvice s mierne rozohriatym olivovým olejom a vzniknuté cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti – opečieme ich z oboch strán na miernom ohni dozlatista.Po usmažení ich preložíme na tanier a necháme vychladnúť.
3. Krém: Do nádoby vložíme hrudkový alebo tvarohový syr, ktorý ochutíme medom a tekutou vanilkou – ručným mixérom rozmixujeme do hladka.
4.Prvý kus cesta položte na veľký okrúhly tanier a naň rozotrite prvú vrstvu krému.Prikryte druhým kúskom cesta, na ktorý naneste a rozotrite druhú vrstvu krému a postup ešte raz zopakujte.
5.Potom celú tortu natrite poslednou vrstvou krému a pekne ju uhlaďte.Celý koláč posypeme mletými vlašskými orechmi a dáme ho na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.
6.Mrkvový koláč podávajte v panvici s bielou jogurtovou a ovsenou smascarpone tvarohovou polevou a mletými orechmi so slávou a nadšením.
Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.
Článok o mrkvovom koláči z jogurtu a ovsených vločiek s medovým tvarohovým krémom a orechmi zdôrazňuje zdravé zloženie a jednoduchú prípravu. Avšak, osobne by som preferovala viac detailov o správnej teplota pečenia a konzistencii cesta pre dokonalý výsledok.