Ak hľadáte dokonalý dezert, ktorý je nielen vláčny a chutný, ale aj plný zdravých ingrediencií, táto mrkvová torta orechy a krémom zmascarpone je presne to, čo potrebujete.Kombinácia nastrúhanej mrkvy, mletých orechov a voňavej škorice vytvára neodolateľný korpus, ktorý je navyše doplnený bohatým krémom zmascarpone a smotanového syra.Poďme na recept!
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.
Mrkvový tortu orechy a krémom zmascarpone
Čo budeme potrebovať:
Ingrediencie na korpus:
Ingrediencie na krém:
Ako budeme postupovať:
1.Vo veľkej mise zmiešajte 500 g múky, 10 g prášku do pečiva, 1 lyžičku škorice a štipku soli.
2.Dobre premiešajte metličkou a nechajte bokom.
3.V stredne veľkej mise zmiešajte 450 g cukru a 6 vajec.
4.Zmes prešľahajte mixérom a pridajte 350 ml slnečnicového oleja.Opäť premiešajte mixérom.
5.Nalejte vzniknutú zmes do vopred pripravenej múčnej zmesi.
6.Premiešajte metličkou, kým sa zmesi dobre nespoja.Pridajte 100 ml mlieka a znova premiešajte.
7.Potom pridajte 500 g nastrúhanej mrkvy a 250 g mletých orechov.
8.Zmes premiešajte lyžicou, kým sa všetky ingrediencie dobre nespoja.
9.Formu na tortu s priemerom 28 cm sodnímateľným okrajom vyložte papierom na pečenie.
10.Nalejte cesto do formy a uhlaďte povrch.
11.Pečte v rúre pri 180 ° C počas 70 minút.
12.Po upečení vyberte korpus sformy a nechajte ho vychladnúť na mriežke.
13.Vo veľkej mise zmiešajte 350 g studeného masla nakrájaného na kocky a 250 g práškového cukru.
14.Mixujte, kým sa cukor nerozpustí, ale nepremixujte.
15.Pridajte 550 g smotanového syra a 500 g mascarpone.
16.Mixujte, kým sa zmes dobre nespojí.
17.Krém rozdeľte na 3 rovnaké časti.
18.Korpus rozkrojte na 3 rovnaké pláty.
19.Spodný plát položte ako základ torty a potrite krémom.Postup opakujte aj pri ďalších dvoch plátoch.
20.Vrchnú vrstvu krému uhlaďte stierkou.Tortu vložte na noc do chladničky.
21.Ozdobte ovocím a strúhanou mrkvou.
Hotovo!
Dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov
Zaujímavý recept, ale osobne sa domnievam, že množstvo cukru v korpusi a kréme je príliš vysoké. Možno by bolo dobré skúsiť zmierniť sladkosť, aby bol dezert aj pre tých, ktorí preferujú menej sladké chute. Čo si myslíte?